Koldere luft på vej efter regnfuld og blæsende weekend

Inden næste uge er omme, kan flere steder i landet have fået sne og slud

Brrrr: Næste uge kan byde på sne og sludbyger.

I samarbejde med tv2.dk

På trods af vi nu er en uge inde i december måned, er det langt fra vinterligt vejr, vi oplever lige nu. Flere steder har temperaturen fredag været over ti grader - men det bliver der ændret på i løbet af næste uge, hvor vi igen skal til at finde hue og handsker frem.

Og har man ikke fået vinterdæk på bilen, er det nu på høje tid.

 

Koldere vejr i begyndelsen af næste uge

Når et lavtryk i løbet af weekenden passerer Danmark med både regn og blæst, vil koldere luft fra starten af næste uge begynde at blæse ned over Danmark.

Læs også Vejrvært tester vildt vejr: Bliver næsten blæst omkuld

Mandag bliver det blæsende fra nordvest, og temperaturen falder til seks grader i dagtimerne. Der venter dog en pæn dag med gode chancer for lidt sol, men enkelte byger med regn eller slud kan heller ikke udelukkes.

Natten til tirsdag er der risiko for stedvis nattefrost, og igen skal vi til at holde øje med glatte veje.

 

Tirsdag drejer vinden mod nord og nordøst. Temperaturen vil i dagtimerne ligge omkring fem grader, og selv om der kan komme byger med slud på Bornholm, ventes det at blive mest tørt og overvejende solrigt vejr.

Med aftagende vind kan vi natten til onsdag få udbredt nattefrost med temperaturer ned til fire graders frost.  

Læs også Alternativet i klimakamp: Regionsrådsmedlem vil ikke flyve til studietur i Holland

Mulighed for sne og slud frem mod weekenden

Onsdag bliver det koldere. Temperaturerne når blot op på en til tre graders varme, og især ved Østersøen kan der komme slud- og snebyger.

 

Torsdag kan der fortsat komme sne og sludbyger flere steder i landet, mens fredagens vejr kan blive afgørende for, om det vinterlige vejr bider sig fast.

Prognoserne er enige om, at et lavtryk nærmer sig fra sydvest med opfriskende vind fra sydøst og temperaturer lige over frysepunktet.

Man skal klæde sig varmt på i næste uge. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Ifølge de seneste prognoser kommer der udbredt nedbør i løbet af dagen. Den kan falde som slud og tøsne over store dele af landet.

Hvad, der vejrmæssigt sker herefter, er meget usikkert. Nogle prognoser antyder, at mildere luft igen vil blæse frem mod Danmark, mens andre prognoser lader kulden holde stand.