Kold luft over Danmark kan give slud mange steder

Selvom vi må vente nogle dage endnu, før der kommer mere udbredt sne, kan bygerne onsdag være med hvide islæt

I onsdagens løb - og navnlig natten til torsdag - kan der komme byger over de sydøstlige dele af landet, som stedvis kan være med slud eller tøsne. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Mange har måske bemærket, at cykelturen til arbejde, har været en smule koldere end de foregående morgener.

Koldere luft strømmer ned over Danmark fra nordøst, og det giver onsdag morgen temperaturer på to til fem grader over det meste af landet. Samtidigt blæser det med op til frisk vind fra nordøst, og det gør, at det føles som let frost, hvis man ikke finder et sted med læ.

I dagens løb stiger temperaturen en smule, men kun lokalt kan temperaturen stige til mere end fem graders varme ud på dagen.

Læs også Win-win: Horsens får ny skov – og beskytter drikkevandet

Byger - lokalt med slud

I takt med at den koldere luft strømmer ned over Danmark, bevæger luften sig udover det fortsat 'lune' hav, og det giver anledning til at der dannes byger, hvor luften har bevæget sig længst tid over hav.

Det får man navnlig at mærke på Bornholm, hvor en lind strøm af byger bevæger sig ind over klippeøen fra Østersøen. Bygerne falder i første omgang som regn, men i dagens - og især aftenens løb - vil flere af bygerne efterhånden kunne falde som slud.

Vejrsituationen onsdag eftermiddag. Især i Østersøegnene kan der komme byger, som i dagens løb lokalt kan være med slud Foto: TV2 VEJRET

Også på den sydlige del af Falster og Lolland, kan man i dagens løb opleve enkelte byger.

I aftenens løb bliver luften en smule mere ustabil, og det betyder, at der kan dannes flere byger. Efterhånden er der også mulighed for at der kan dannes byger over Kattegat, som vil kunne ramme den østlige del af Jylland. Især i området nær Aarhus, er muligheden størst.

Læs også Lille by vandt ikke guirlande-konkurrence – men børnehave får præmie alligevel

Selvom bygerne kan blive med hvide islæt, vil den eventuelle tøsne der også kan falde, formentlig kun lægge sig på jorden i en kort periode.

De næste dage kan der fortsat komme slud- og snebyger, inden et regulært snevejr med blæst, kan ramme Danmark på søndag.