Ikke skyggen af forår i prognoserne - kuldebølgen fortsætter

Kuldebølgen kulminerer onsdag hen over Danmark, men vintervejret fortsætter som minimum resten af ugen. Og forår er endnu længere væk

Foto: Hans Erik Nielsen

I samarbejde med tv2.dk

Lige nu oplever vi de koldeste dage på denne årstid siden isvinteren 1987. 

Natten til onsdag i Østjylland har det været koldest i Aarhus-området med temperaturer på ned til -9,1, og da østjyderne stod op onsdag morgen føltes det som -15 til -18 grader på grund af blæsten.

Christina Lemming Søgaard har delt dette billede med os på Facebook, som hun har taget ved Grauballe nord for Silkeborg. Foto: Christina Lemming Søgaard

Temperaturerne holder sig selv midt på dagen langt under frysepunktet, efter at en kuldebølge de seneste dage er rullet ned over Danmark og store dele af Europa.

Kuldebølgen kulminerer nu over Danmark. Onsdag når de højeste temperatur midt på dagen kun op mellem tre og syv minusgrader.

Is på Gudenåen ved Hornbæk ved Randers onsdag morgen. Foto: Kirsten Marie Andersen

Og selvom temperaturerne de kommende dage langsomt stiger, så holder de sig resten af ugen under frysepunktet langt de fleste steder i landet.

Tøvejret er med andre ord nogle dage væk, og selvom vi torsdag skriver den 1. marts, er der ikke skyggen af forår i prognoserne.

Torsdag kan blive den koldeste martsdag i 31 år

Torsdag får man især i de sydlige egne fortsat snebyger og temperaturer et godt stykke under frysepunktet.

Vivi Noble har taget dette flotte billede her til morgen ved Laven ved Julsø lige overfor Himmelbjerget. Foto: Vivi Noble

Dagen kan meget vel gå hen at blive den koldeste martsdag i 31 år nogle steder i landet.

Og temperaturerne vil i weekenden kun stige til mellem frysepunktet og tre graders frost i dagtimerne.

Lavtryk og fronter presser på - med sne

Lavtryk og fronter fra sydvest presser dog på med mildere vejr, og det kan tage flere 'forsøg', før vinterkulden over Danmark må overgive sig til lunere vinde. 

00:57

VIDEO: Her kan du se vejrudsigten for onsdag og de kommende dage i Østjylland.

Luk video

Inden det sker, er det sandsynligt, at slåskampen mellem kulde og varme over Danmark kan kaste endnu mere sne af sig, som kan begynde at falde over landet i weekenden. 

Forventet vejrsituation i weekenden. Fronter med lunere vejr presser på fra sydvest, og det kan måske give noget sne. Men kulden holder fast minimum ugen ud. Foto: TV 2 Vejret

Foråret er langt væk

Hvor hurtigt det mildere vejr kommer frem til landet i næste uge, er usikkert, og det er ikke utænkeligt, at landet kan blive delt op, så man i flere dage har frost og sne i den nordlige del af landet, mens tøvejr, slud og regn hersker mod syd.

Det, der er sikkert, er, at der er meget langt til det, de fleste kalder forår - nemlig tørvejr, solskin og 10-15 graders varme.