I går fik 430 ansatte den tunge besked: Det kom pludseligt

Siemens-medarbejder havde regnet med, at der skulle produceres vinger nok til, at han kunne beholde sit job. Nu er han og 429 andre fyret

I dag vågnede Anders Grønkjær Jensen fra Ans op til en ny virkelighed. Han står snart uden job.

Og det er noget af en overraskelse for Siemens-medarbejderen, som onsdag fik at vide, at det faste job på Siemens vingefabrik i Engesvang vest for Silkeborg bliver fortid.

- Vi blev indkaldt til møde, og så begyndte der hurtigt at gå rygter. Så havde vi lidt regnet det ud, siger Anders Grønkjær Jensen til TV 2. 

- Det kom lidt pludseligt, tilføjer han.

Siemens Wind Power afleverede den tunge besked til de 430 ansatte på vindmølleproducentens fabrik i Engesvang onsdag. Lukningen af fabrikken sker, da efterspørgslen på vingerne, som produceres i Engesvang, ikke er stor nok. Nu skal vingerne være større.

quote Vi vidste godt, det ville ske, men ikke at det ville være lige nu.

Anders Grønkjær Jensen, Siemens-medarbejder

- Og vi kan ikke lave større vinger der, fordi fabrikken er presset inde og ikke kan udvides, begrundede Michael Hannibal, som er offshore-direktør i Siemens Windpower, onsdag.

Regnede med to års arbejde
Anders Grønkjær Jensen, der har stået for at vedligeholde formene, som vingerne bliver støbt i på fabrikken, er overrasket over, at det er gået så stærkt nedad bakke med efterspørgslen. 

Samtlige 430 medarbejdere på Siemens-fabrikken i Engesvang mister arbejdet.
Samtlige 430 medarbejdere på Siemens-fabrikken i Engesvang mister arbejdet. Foto: Google Maps

- Vi vidste godt, det ville ske, men ikke at det ville være lige nu. Vi havde regnet med, at der ville gå i hvert fald to år. Vi havde fået at vide, at der skulle produceres nok med vinger i 2017 og 2018, men sådan er det åbenbart ikke, siger han.

Hvornår arbejdet på fabrikken i Engesvang slutter endegyldigt, skal virksomhed, tillidsrepræsentanter og fagforening forhandle om de næste 21 dage.

- Det er træls. Jeg er glad for at være derovre, og det er nogle gode mennesker. Nu går man bare og venter på at få et svar på, hvornår den sidste produktionsdag er, siger Anders Grønkjær Jensen.

- Men jeg må videre og ud og finde noget nyt. Jeg er rimeligt optimistisk og har været ude og kigge nogle steder. Det skal nok gå, siger den snart tidligere Siemens-medarbejder, som er fortrøstningsfuld, hvad angår fremtiden.

Du kan se et interview med Anders Grønkjær Jensen øverst i artiklen. 

hornslet skole

Skole hjemsender 17 lærere og flere klasser efter smitteudbrud

Å

Efter flere års kamp: Ny bro bliver muligvis en realitet

Politi politibil genrebillede

Bortvist Hummel-direktør tiltalt efter årelang efterforskning

Vesterbros Bodega

Bodega må slå dørene op – men ejeren vil ikke med alle reglerne

politi

16-årig fik beslaglagt motorcykel

20170406-113512-L-1920x1281we

Rådmand vil udstykke 3600 nye parcelhusgrunde i Aarhus

Dagens mest læste