Hugo Helmig har spillet sin første koncert

- Jeg havde egentligt droppet tanken om musikken og tænkt, at det var min fars ting

Hugo Helmig har netop afholdt sin debutkoncert i Århus, og han hitter allerede på flere radiostationer og streamingtjenester.

Men Hugo Helmig er ikke Hr.-hvem-som-helst.

Hans efternavn giver et hint om hans baggrund - han er nemlig søn af modellen Renée Toft Simonsen og sangeren Thomas Helmig.

quote Han gjorde det virkelig godt - men jeg er jo også hans mor.

Renée Toft Simonsen

I juni udgav han debutsinglen ’Please Don’t Lie’, som har været P3s uundgåelige og fået mere end 150.000 visninger på Youtube.

Torsdag afholdte han sin debutkoncert på HeadQuarters i Aarhus, og her var hans mor blandt publikum.

- Han var så fantastisk. Han gjorde det virkelig godt - men jeg er jo også hans mor, siger Renée Toft Simonsen og fortsætter:

- Jeg har lyttet med fra de første spæde forsøg og haft mulighed for at følge med. Han er virkelig bare blevet bedre og bedre.

Renée Toft Simonsen lagde kort efter koncerten et klip op af hendes søn, der synger sin egen sang 'You Should Know'. 

Han er sin egen

Men selvom den 19-årige Hugo allerede lyder som en stjerne, så vil de kendte forældre dog gerne skåne ham en smule - blandt andet fra medierne.

- Han er jo kun 19 år, så vil vi gerne passe lidt på ham stadig. Det hele kan være lidt voldsomt, siger Renée Toft Simonsen.

I kommentarerne til moderens video på Instagram skriver flere, at han slægter sin far på. Den sammenligning er Renée Toft Simonsen dog ikke så vild med.

- Det er den letteste ting at fokusere på, men han er jo sin egen. Alle mine fire børn er deres egne. Vi lægger ikke afstand til hinanden i familien, men vi er jo bare vores egne, siger Renée Toft Simonsen.

Ville droppe musikken

Hugo Helmig har længe været interesseret i musikken. Han har blandt andet gået på Århus Friskole og på Eriksminde Efterskole, hvor han har dyrket sin passion for sang.

- Jeg havde egentligt droppet tanken om musikken og tænkt, at det var min fars ting. Men stille og roligt sneg det sig ind alligevel, og til sidst fandt jeg ud af, at jeg ikke kunne lade være. At det var det, jeg ville med mit liv, siger Hugo Helmig i en pressemeddelelse.

Hugo Helmig henter sin musikalske inspiration fra store singer-songwritere som John Mayer og Ed Sheeran.

Hans single 'Please Don't Lie' er, ifølge den unge sanger, en "kærlig opsang" skrevet som et pophit.

- Vi ønsker alle at vise os som perfekte på de sociale medier, men det er der jo ingen, der er. Det er ærgerligt, at det er blevet normen, at vi skal fremstille os selv på denne her overmenneskelige måde. ’Please Don’t Lie’ er en kærlig opsang til os alle – inklusive mig selv, udtaler Hugo Helmig i pressemeddelelsen.

1600px_COLOURBOX49735143

Bilist sendt på skadestuen efter sammenstød i det vestlige Aarhus

Letbanen

Onsdag morgen holder letbanen igen stille på grund af frost

Smukfest 2019

Brancher skriger på et coronapas: - Mine fødder bløder nærmest af at trippe så meget

020321 Genåbning REAX ILVA ATT 19.30 Still

Genåbningskrav vækker frustration hos store butikker: - Det giver ingen mening

20200921-122008-L-1920x1280we

Tæt tåge over Østjylland: - Kør forsigtigt

Dorthe Brauner Jensen

play Dyreven om heste i Mols Bjerge: - Det er enormt kritisabelt