Her må butikker fremover afvise kontanter fra klokken 20

Butikker i 25 østjyske områder må fra næste år nægte at modtage kontanter mellem klokken 20 og klokken 6. Det gælder i de særligt røveriudsatte områder

Efter nytår er det ikke sikkert, at en krøllet halvtredser eller et par funklende nye tyvekroner i lommen slår til, når du skal købe en pose bolsjer eller en tivolistang i kiosken søndag aften.

Den 1. januar træder en ny betalingslov nemlig i kraft, og det betyder, at butikkerne selv må bestemme, om de vil modtage kontant betaling mellem klokken 22 og klokken 06.

Men i en lang række særligt røveriudsatte områder kan butikkerne afvise kontanter allerede fra klokken 20. Længere nede kan du se en liste over, hvor det gælder i Østjylland.

Mest røveriudsatte postnumre

Formålet med at ændre reglerne er ifølge Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) at gøre det lettere for butikker at beskytte sig mod røverier.

- Jeg er glad for, at vi nu er klar til at udmønte de nye regler. Ved at gøre det muligt for butikkerne selv at vælge, om de ønsker at tage imod kontanter i aften- og nattetimerne, får butikkerne et nyt redskab til at beskytte personalet mod røverier, siger han i en pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet.

I dag er butikker og andre betalingsmodtagere med betjent salg forpligtet til at tage imod kontanter fra deres kunder i hele åbningstiden.

Mandag offentliggjorde Brian Mikkelsen en liste over postnumre, hvor butikkerne fra årsskiftet selv kan vælge, om de vil modtage kontanter i tidsrummet klokken 20 til 06.

Listen er udarbejdet af Erhvervsministeriet på baggrund af oplysninger fra Rigspolitiet og dækker de 25 procent af postnumrene i Danmark, der er hyppigst udsat for røveri i forhold til befolkningstætheden.

Før butikker kan afvise kontanter i tidsrummet, skal de først underrette Finanstilsynet om, at de ikke ønsker at modtage kontanter fra klokken 20 til 06.

Her gælder det i Østjylland

Anne-Marie Rindom

Familien Rindom tog på ferie samme sted i 20 år, så datteren kunne træne: - Jeg er så stolt

skorsten røg brændeovn luftforurening forurening

play Søndag træder nye regler i kraft: Køber du hus skal du udskifte eller skrotte gamle brændeovne

Anne Marie Rindom

Horsenspige scorer guld ved OL

Der er lagt op til nogle rigtigt varme dage den kommende uge. Saksild Strand

Juli ender betydeligt varmere end normalt

60_percent

play Østjysk ulveforsker begejstret: Tre ulvehvalpe født

Trafikulykke Grenåvej

Efter bil landede på to andre biler: Bilist sigtet for narkokørsel

Dagens mest læste