Her kan vi stå op til frostvejr og glatte veje fredag morgen

Der er en kold og klar nat i vente for Danmark, og det kan give frost og glatte veje i det meste af landet fredag morgen

Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

April er notorisk for at kunne byde på næsten al slags vejr.

For blot et par dage siden faldt der sne mange steder, i går nåede temperaturen op over 15 grader i København, og til weekenden bliver det nogle steder i landet endnu varmere.

Men inden vi kommer så langt, skal vi igen have en kold nat med risiko for let frost og glatte veje, når vi står op fredag morgen. 

Læs også Forårsvarme på vej mod Danmark: Op til 18 grader i weekenden

Efter dagens gråvejr med byger er det klaret op i den vestlige del af landet, og denne opklaring breder sig i aften og i nat til hele landet.

I første omgang ledsages det klare vejr også af blæst fra nordvest, men ud på natten aftager vinden lidt, og så kan det navnlig i de indre dele af landet blive koldt.

Temperaturerne når generelt ned mellem frysepunktet og tre graders varme, men nogle steder vil der kunne forekomme let frost. 

Forventede temperaturer fredag morgen klokken 06.30. I græshøjde og på vejbanerne kan der være frost, selv hvis termometeret viser plusgrader. Foto: TV2 VEJRET / Grafik

Kan give rim i græsset og glatte veje

Med en let vestenvind føres der også relativ fugtig luft ind over landet fra Nordsøen, og i kombination med det kolde vejr kan det give rimglatte veje.

Selv der hvor temperaturen er oppe nær et par graders varme på termometeret, kan vejbanerne være kolde med risiko for is eller rim, ligesom der kan være rim i græsset og is på bilruderne mange steder.

Læs også Brandvæsenet måtte hjælpe træt mand ned fra taget

Med andre ord er der risiko for rimglatte veje i det meste af landet.

Fredag venter der os i øvrigt en flot dag med solskin, drivende skyer og temperaturer op til 10-11 grader, hvor det bliver lunest.