Her kan man stå op til snevejr tirsdag morgen

En varmfront giver sne over dele af Danmark tirsdag morgen. Kold luft fra øst gør, at nedbøren bliver hvid i den nordlige kant af fronten

Når hverdagen igen bliver en realitet og turen går på arbejde og i skole tirsdag morgen, vil det kunne sne flere steder i Danmark. Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Påsken viste sig fra sin smukke side mandag, da vejret for en kort bemærkning stabiliserede sig efter en kold og snerig påskedag.

Den mest snerige påskedag i mere end 100 år.

Man skulle således tro, at foråret endelig var på vej, men tværtimod skal vi have endnu en omgang vintervejr, inden foråret så får mulighed for at slå igennem. Tirsdag morgen kan mange danskere ligefrem stå op til snevejr.

Læs også Større lokale sundhedshuse skal løse lægemangel

Varmfront giver sne

I løbet af mandagen har man oplevet, at det langsomt er skyet til fra sydvest med gradvist tykkere slørskyer i stor højde. Det er skyer i forkanten af en varmfront, som skal trække op over os i løbet af natten og tirsdag morgen og formiddag.

Fronten trækker nedbør med sig, og da vinden til at begynde med frisker op fra det kolde østlige hjørne, vil en stor del af nedbøren falde som slud og sne.

Man vil derfor opleve, at det begynder at regne i Sønderjylland i løbet af aftenen, men regnen slår hurtigt over i slud og sne, i takt med at fronten trækker længere op over landet.

00:58

VIDEO: Her kan du se vejrudsigten for tirsdag og de kommende dage.

Luk video

Tirsdag morgen, når hverdagen igen kalder, og turen går til skole og arbejde, vil det kunne sne i et bælte fra Midt-, Vest- og Østjylland og hen til især det nordlige og østlige Sjælland.

Sneen trækker videre mod nord, så det i løbet af formiddagen primært er det nordlige Jylland og det nordlige Sjælland, som kan blive ramt, og i løbet af eftermiddagen slipper snevejret sit tag i Danmark.

Store kontraster fra nord til syd

Mens det endnu sner mod nord og øst, kan det imidlertid blive helt mildt mod syd og sydvest. Varmere luft strømmer nemlig op på sydsiden af snevejret.

Mens et snevejr endnu hænger over de nordlige egne vil temperaturen her være tæt på frysepunktet samtidig med, at mild luft blæser op over Sønderjylland.  Foto: TV 2 Vejret

Således vil der være store kontraster hen over landet fra nord til syd med temperaturer omkring 0 grader i snevejret og 8 til 10 grader i Sønderjylland.

Onsdag slår mildningen for alvor igennem med temperaturer op mod 10 til 15 grader, og i weekenden kan vi få 15 til 18 grader - eller måske endda lunere.