Her kan du stå op til tæt tåge onsdag morgen

Der er risiko for ganske ringe sigtbarhed på under 100 meter i store dele af Jylland og stedvis på Fyn og Sjælland

Trafikken kan meget vel blive påvirket af tæt tåge onsdag morgen. I en fugtig og stillestående luft vil tågen nemlig have bredt sig over store dele af Jylland i løbet af natten. Foto: Jan Holland / Privatfoto

I samarbejde med tv2.dk

Man må forberede sig på, at trafikken kan blive særlig tæt og langsom onsdag morgen, for sigtbarheden kan blive særdeles lav mange steder.

Tåge har bredt sig over store dele af Jylland i løbet af natten, og lokalt på Fyn og Sjælland kan der også opstå tågebanker på udsatte steder.

Sigtbarheden kan blive så lav, at der bliver tale om tæt tåge. Det sker, når man kan se mindre end 100 meter frem for sig.

Prognose for sigtbarhed onsdag morgen. De grålige plamager på kortet viser, at tågen kan være udbredt i Jylland, mens man på Fyn og Sjælland også kan støde ind i tågebanker. Foto: TV2 VEJRET

Tågen kan være sejlivet

Tågen bliver dannet i klart og stille vejr i løbet af natten. I sådan en vejrsituation vil temperaturen nemlig falde ret hurtigt hen over aftenen og videre hen over natten, og da luften samtidig er fugtig, vil den hurtigt dise til.

Fra omkring midnat er de første tågebanker opstået i den sydlige del af Jylland, og hen over natten har tågen bredt sig til store dele af Jylland.

Læs også Usædvanlig oktobervarme på vej mod Danmark

Morgenstunden kan derfor være præget af udbredt dis, tåge og skyer helt nede ved jorden.

Og netop kombinationen af tæt tåge og lave skyer sammen med en sol, som efterhånden har mistet meget af sin kraft, gør, at tågen kan blive særdeles sejlivet.

00:59

VIDEO: Se den seneste vejrudsigt fra Østjylland her. 

Luk video

Vi kan således komme ud for, at tågen først har sluppet sit tag i især Jylland sidst på formiddagen og muligvis først ud på eftermiddagen i Nordjylland.

Når tågen er overstået, har vi til gengæld udsigt til lunt efterårsvejr med omkring 17 til 19 grader i den sydlige del af landet.