Groft røveri - et år efter er gerningsmænd stadig på fri fod

Ejeren af en guldsmedeforretning blev stukket ned under et røveri i Aarhus. Politiet efterlyser stadig de tre gerningsmænd

01:15

Her kan du se videoen fra det grove røveri mod Özkan Guld i Aarhus.

I samarbejde med tv2.dk

et er over et år siden, at tre personer overfaldt ham med peberspray og stak ham ned i hans guldsmed, men Haydar Özkan kan stadig se det for sig.

- Jeg kigger på ham, og han kigger på mig, og han havde fuldstændig vilde øjne.

Læs også Brutalt røveri mod guldsmed: Kender du disse mænd?

Det var mandag formiddag, og Haydar Özkan arbejdede med sin kone i deres guldsmedeforretning i Guldsmedgade i Aarhus, da røverne overraskede dem.

Jeg troede, de ville komme og sige "giv mig pengene" og så gå. Det var sådan, jeg have forstillet mig et røveri.

Haydar Özkan

- Jeg troede, de ville komme og sige "giv mig pengene" og så gå. Det var sådan, jeg have forstillet mig et røveri, han til Station 2.

- Men det her var jo mere end et røveri. De var meget desperate, tror jeg. De skulle have det med, uanset hvad det var, forklarer Haydar Özkan. 

Ramt i hovedet med kniv

Klokken var cirka 10 om formiddagen den 10. oktober for godt et år siden, da Haydar Özkan og hans kone havde åbnet butikken i Aarhus. De var begge i baglokalet, da klokken i butikken ringede. Det plejede at være lyden af kunder, men denne dag var det helt anderledes.

Læs også To vidner fra guldsmed-røveri har meldt sig

På baglokalets overvågningsskærme så Haydar Özkan tre maskerede mænd komme løbende ind i butikken. Han gik selv ud til dem og bad dem om at forsvinde.

Jeg råbte: ”Kom ud af min butik”, men det reagerede de slet ikke på.

Haydar Özkan, ejer af guldsmedeforretning

- Jeg råbte: ”Kom ud af min butik”, men det reagerede de slet ikke på, fortæller Haydar Özkan til Station 2 Efterlyst.

I stedet gik røverne mod butiksejeren. De kom op at toppes, og den ene røver stak Haydar Özkan i hovedet med en kniv. 

Billeder af Haydar Özkans kind få dage efter røveriet. Foto: Station 2 Efterlyst

Røverne begyndte herefter at smadre butikken og tage smykkerne. Imens løb Haydar Özkan ud af bagdøren og om foran butikken, hvor han prøvede at blokere døren for røverne.

- Jeg holder i døren udvendigt fra, men det er ikke nok til, at det kan holde dem inde. De åbner døren og giver mig peberspray i øjnene. Jeg falder til jorden, og de løber deres vej, fortæller Haydar Özkan.

Læs også Rystet søn efter røveri: Håber de tosser får en høj straf

Ifølge politiet er det ikke normalt, at gerningsmænd uden tøven anvender våben i forbindelse med et røveri.

- Det er en særlig grov sag. Gerningsmændene har gjort sig klart, inden de gik ind i forretningen, at de ville anvende vold for at komme derfra med værdigenstandene, siger politikommissær Gert Bisgaard til Station 2 Efterlyst.

Opkald til alarmcentralen

Politiet modtog anmeldelsen klokken 10.15. Politiet alarmerede hurtigt alle patruljer i området.

- Vi ledte i området i nærheden, for at se om vi kunne fange gerningsmændene på vej væk fra stedet eller finde nogle spor fra dem, siger politikommissær Gert Bisgaard.

Efter røveriet foretog politiet tekniske undersøgelser af selve forretningen og var rundt i nærområdet for at tale med vidner og indsamle overvågningsbånd.

Læs også Guldsmed-røveri: Gerningsmænd stadig på fri fod

Politiet fandt hurtigt ud af, at gerningsmændene stak af fra røveriet i en bil, en grå Audi, der blev fanget på overvågningskameraer i nærheden.

Flugtbilen fundet

Nogle timer efter røveriet fandt politiet bilen i den nordlige del af Aarhus. Bilen var stjålet. Gerningsmændene havde efterladt den og forsat flugten på anden vis.

Trods tekniske undersøgelser af bilen, har politiet ikke kunnet finde flere spor fra gerningsmændene i den grå Audi. Dermed er sporet dødt, oplyser politikommissær Gert Bisgaard. 

Flugtbilen som blev brugt i forbindelse med røveriet. Foto: Station 2 Efterlyst

Heller ikke sagens øvrige spor har bragt efterforskerne nærmere en opklaring. Og selv om politiet har foretaget en række vidneafhøringer og billedundersøgelser, er sagen derfor sat i bero.

- Derfor håber vi også på, at vi ved nu igen at vise videoen måske får hul igennem, og at nogen kan genkende vores gerningsmænd, siger politikommissær Gert Bisgaard.

Signalement

De tre gerningsmænd beskrives som 20-25 år. Den ene er 180-185 centimeter høj, lys i huden og var iført sort tøj, en blå hætte samt hvide sko med røde detaljer. Manden havde kasket på, sort rygsæk, grå handsker og en knivlignende genstand på sig. 

Signalement af gerningsmand. Foto: Station 2 Efterlyst

Den anden mand beskrives som 175-180 centimeter høj, lys i huden og var under røveriet iklædt sort tøj, sort kasket og sorte sko med hvide detaljer. 

Signalement af gerningsmand. Foto: Station 2 Efterlyst

Den tredje gerningsmand er ifølge politiet mørk i huden og bar sort tøj og en sort kasket i guldsmedeforretningen. 

Signalement af gerningsmand.  Foto: Station 2 Efterlyst