Grå og våd weekend venter østjyderne

Generelt venter der en grå og relativt våd weekend, men der er også mulighed for lidt solskin hist og her.

Den første weekend i december står for døren, og det er ikke nogen hemmelighed, at den grå og overskyede vejrtype fortsætter ufortrødent de næste par dage.

Der vil dog alligevel være små nuancer i vejret henover weekenden alt afhængig af, hvor i landet man befinder sig. Mens man i den østlige del af landet måske kan se frem til at få et glimt af solen, er udsigterne mere grå her i det østjyske.

Lørdag bliver i første omgang en gråvejrsdag i hele landet, men i løbet af dagen sker der ændringer i vejrsituationen henover Danmark.

Et regnvejr bevæger sig fra morgenstunden op over Jylland og Fyn, og fortsætter i eftermiddagens løb videre mod nordvest.

Vejrsituationen lørdag klokken 12.30. I den vestlige del af landet kan der komme regn, mens det måske kan klare en smule op over den sydøstlige del af landet.
Vejrsituationen lørdag klokken 12.30. I den vestlige del af landet kan der komme regn, mens det måske kan klare en smule op over den sydøstlige del af landet. Foto: TV 2 VEJRET

Derimod bliver det mest tørt i den sydøstlige del af landet, hvor det tilmed måske kan klare en smule op efter middagstid. Størst chance for bare lidt eftermiddagssol er der over Bornholm og Østsjælland. Det er også her, at temperaturen når det højeste niveau på mellem fem og ni grader.

Det vil være et par grader koldere i den vestlige del af landet.

Regnvåd søndag venter

Den samme fordeling gør sig i store træk gældende søndag, hvor et regnvejr fra morgenstunden befinder sig tværs gennem landet fra syd mod nord. Herfra vil regnvejret - igen - bevæge sig mod nordvest, hvor man kan se frem mod en søndag eftermiddag og aften med regn.

På samme måde vil det forblive tørt i den østlige del af landet, og helt lokalt kan der igen komme enkelte solstrejf.

Søndag vil et regnvejr placere sig centralt gennem landet og langsomt bevæge sig mod nordvest. Det bliver - igen - mildest i den østlige del af landet.
Søndag vil et regnvejr placere sig centralt gennem landet og langsomt bevæge sig mod nordvest. Det bliver - igen - mildest i den østlige del af landet. Foto: TV 2 VEJRET

Regnvejret adskiller kølig og mildere luft fra hinanden med den kølige luft mod vest, hvor temperaturerne ikke når meget over to-tre grader. Omvendt kan temperaturerne øst for fronten nå syv-otte grader.

I hele weekenden kan vi dog glæde os over, at vinden generelt ikke vil være ligeså kraftig, som vi har oplevet det de sidste par dage. Generelt vil vinden være svag til frisk fra sydøst, men i perioder kan man ved østvendte kyster opleve hård vind.

Det grå og ustadige vejr vil fortsætte ind i næste uge.

Retten i Aarhus

Konen tog sin mand på fersk gerning - misbrugte steddatteren

Genrebillede, frisør

Frisørsalon skal holde lukket: Nu klipper Rikke - fuldt lovligt - folk i deres hjem

Skærmbillede 2021-01-18 kl. 16.23.42

Hjemmeskoling er ikke kun skidt: Trine kommer tættere på sine børn

politibil

Vanvidskørsel i Aarhus V: Kørte 115 km/t i byzone

minimumsnomeringer Asylgades Børnehus børnehave Skanderborg

Forslag: Gratis flyverdragter til alle pædagoger

Allan Jensen

playAllan forarget over prisstigning på drikkevarer til dement kone: Nu er der håb