Glæd dig: Sommervarmen vender tilbage i løbet af ugen

Efter en række meget ustadige dage, har varmere og mere sommerligt vejr kurs mod landet

Der bliver efterhånden skruet godt op for temperaturen den kommende uge - så en tur i vandet er ikke uden for rækkevidde. Arkivbillede. Foto: Ida Marie Odgaard / Scanpix Denmark

Selvom det fortsat blæser udenfor og byger truer landet igen i morgen, er det ikke for sent at finde den korte kjole, sandaler og T-shirten frem.

Der er nemlig sommervarme på vej i prognoserne, og allerede i løbet af den kommende uge får vi det gradvist at mærke.

Varmere fra onsdag

Vi skal dog lige igennem en mandag, som kommer til at byde på en del byger og kun sporadiske perioder med solskin.

Læs også Theresa fra Randers vil finde faren til sit barn gennem TV-show

Samtidig bliver det ganske blæsende fra vest, og temperaturerne holder sig igen på et behersket niveau på mellem 15 og 19 grader - køligst mod vest.

Men allerede fra tirsdag når temperaturerne igen 20 grader, og det holder efterhånden tørt i hele landet, samtidigt med at vinden langsomt aftager. 

Femdøgnsskema for den nye uge - som tiden går får vi efterhånden varmere vejr, mere sol og mindre vind. Foto: TV 2 Vejret

Fra onsdag bliver det endnu varmere, og som dagene går, når vi sidst på ugen og frem mod næste weekend op på mellem 22 og 24 graders varme, kombineret med gode muligheder for solskin og relativt rolige vindforhold.

Det mere stabile - og varme - vejr, kan vi takke et højtryk syd for landet for.

Læs også Vildt: Studenter flyttede tung elefant – skulle løftes tilbage med kran

Den kommende periode forstærkes det, og det er med til at sænke risikoen for nedbør, sende varmere luft mod landet, og 'skrue ned' for vinden.