Frister for pakker og breve i julen - hvornår kan man senest sende dem afsted?

Vil man være sikker på, at julegaverne når frem i tide, så skal man sørge for at sende sin pakke afsted senest 20. december

Landets post- og pakkebud har travlt op til jul. Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Danskerne bestiller i stigende grad julegaver på nettet og sender pakker på tværs af landet. Og det gav sidste år store problemer rundt om i landet.

Pakkepresset var så stort, at mange af julepakkerne ikke nåede frem i tide.

Læs også Hjemløse og socialt udsatte til julefest: - Det giver kraft og energi

Så vil man gerne være sikker på, at alle ens julegaver ikke ligger på en pakkecentral 24. december, men under træet, kan det være en god ide at sætte sig ind i, hvornår de forskellige pakkeleverandører har frister op til jul.

Vi har samlet et overblik til dig her:
 

Frister for julepost og pakker i julen 2018

 • 17. december: Sidste frist for at sende et almindeligt brev, der ikke er et quickbrev, hvis det skal frem inden jul. Brevet skal være på posthuset inden posthusets indleveringsfrist eller lægges i en postkasse, der ikke allerede er blevet tømt. Quickbreve sendes fra dag til dag.
   
 • 20. december: Pakker, der skal sendes med GLS eller PostNord, til levering hjemme på modtageren adresse inden jul skal sendes fra posthuset senest 20. december.
   
 • 21. december: Absolut sidste chance for at få en pakke frem før jul med PostNord, hvis man sender den til afhentning på et posthus.
   
 • 22. december: De sidste pakker, som enten er sendt til afhentning på posthuset, eller som ikke kunne leveres hjemme hos modtager fredag, bliver kørt på posthusene.
   

Selvom man er opmærksom på fristerne hos GLS og PostNord, så er der også nogle ting, man selv kan gøre for at hele pakkeleveringsræset bliver lidt lettere for alle.

Gode råd op til jul

Bestil i god tid

Det er ofte en ambition hos mange, men der er god mening i også at gøre alvor af det, hvis man vil være helt sikker på, at julegaverne når frem i tide.

 

Hent pakkerne

Det giver lidt sig selv, men da der er tryk på hos posthusene, så er det en kæmpe hjælp og noget, der letter ekseditionen for alle, hvis man henter sine pakker, så hurtigt man kan.

 

Tjek webshoppens frist

Det kan være meget forskelligt fra webshop til webshop, hvor hurtigt de sender pakkerne afsted, når de har fået en ordre. Derfor er det vigtigt, at man tjekker op på forsendelsesfrister i den enkelte butik. Det er nemlig ikke sikkert, at det er tids nok at bestille 20. december, hvor pakkeleverandørene har frist. Man skal også være opmærksom på, at flere webshops har længere leveringsfrister op til jul end sædvanligt.