Frem med sommertøjet: Her kan temperaturen nå 22 grader

Allerede ved middagstid kan termometrene flere steder vise tæt på 20 grader.

Temperaturen stiger, og solen får mere og mere plads på himlen.

Det er den vejrmæssige opskrift på torsdagsvejret, der mange steder bliver rigtig pænt - og ganske sommerligt.

Torsdag er dog begyndt med flere skyer i den østlige del af landet, men som timerne går, vil det klare betydeligt mere op i de østlige landsdele, selvom der ikke bliver tale om helt skyfrit vejr.

Vejrsituationen torsdag formiddag klokken 10. En opklaring breder sig fra vest mod øst.
Vejrsituationen torsdag formiddag klokken 10. En opklaring breder sig fra vest mod øst. Foto: TV 2 VEJRET

Skyerne i den østlige del af landet stammer fra et lille lavtryk, der bevæger sig mod øst, mens det samtidig går mere og mere i opløsning.

Temperaturer over 20 grader

Derimod er dagen startet med masser af morgensol i den vestlige del af landet, og det er det pæne vejr, der breder sig mod øst.

I dagens løb stiger temperaturerne, og allerede ved middagstid kan termometrene vise tæt på 20 grader visse steder.

I eftermiddag, når det er varmest, kan temperaturen i den østlige del af de enkelte landsdele, hvilket vil sige Østjylland og Nordsjælland, nå op til cirka 22 grader.

Torsdag eftermiddag klokken 16 er det klaret op i hele landet, men især mod øst kan der fortsat være lidt skyer på himlen.
Torsdag eftermiddag klokken 16 er det klaret op i hele landet, men især mod øst kan der fortsat være lidt skyer på himlen. Foto: TV 2 VEJRET

Vinden bliver samtidig blot svag til jævn fra vest i det meste af landet, så man vil ikke opleve, at den er generende eller for alvor lægger en dæmper på det hæderlige sommervejr. Den eneste undtagelse er langs den jyske vestkyst, hvor vinden kan være op til hård.

Selvom solen efterhånden vil skinne i lange perioder, så kan der fortsat være skyer på himlen hist og her - mest mod øst.

Sidst på dagen nærmer skyer sig igen landet fra vest, og det er et forvarsel om et regnvejr, der skal passere os fredag.