Føtex sænker priserne på 2000 varer

Antallet af dagligvarebutikker er så stort, at der i Danmark er butikker til at brødføde 18 millioner mennesker

Dansk Supermarked varsler ny priskrig indenfor dagligvareområdet og udfordrer dermed konkurrenterne.

Det sker ved at nedsætte prisen for mere end 2000 varer i Føtex, der sammen med Netto og Bilka udgør Dansk Supermarked.

Formålet er at stjæle kunder fra discountbutikkerne og stoppe, at kunderne shopper rundt mere end et sted.

Dansk Supermarkeds administrerende direktør langer samtidig ud efter hovedkonkurrenten Coop, som er den største spiller herhjemme skarpt forfulgt af Dansk Supermarked på andenpladsen.

- Vi ser, at Coop helt har meldt sig ud af priskonkurrencen, og det er vi uforstående overfor. Med vores nye prisnedsættelser ønsker vi at gøre Føtex mere konkurrencedygtigt, siger Dansk Supermarkeds administrerende direktør, Per Bank, til TV 2 Business.

Prisfald på gængse varer

Reaktionen kommer, efter at Coops direktør Peter Høgsted forleden advarede mod kun at konkurrere på priser og kaldte det fantasiløst.

Prisnedsættelserne falder over en bred kam og gælder både Føtex' egne varer og mærkevarer, og kæden går efter de mest gængse varer. Således falder prisen for hakkekød og frugt i forbindelse med det nye tiltag. Foreløbig varer prisnedsættelsen året ud.

Kunder køber ikke tøj i Føtex

Føtex har gennem de senere år haft store udfordringer. Udover konkurrence fra de andre dagligvarebutikker er store dele af indtjeningen fra ikke-fødevarer blevet sat under pres. Det sker, fordi danskerne i stigende grad handler på nettet, når det gælder tøjindkøb.

Prisnedsættelserne kommer efter et turbulent år for dagligvarehandelen, hvor der meldes om en benhård konkurrence. Antallet af dagligvarebutikker er så stort herhjemme, at vi kunne brødføde en befolkning på 18 millioner indbyggere - vi er knap seks millioner i Danmark.

Kiwi lukkede

Først besluttede Dagrofa at lukke sin discountkæde Kiwi, hvorefter Dansk Supermarked fra den tidligere konkurrent overtog 100 butikker,  som den ville omdanne til Netto-butikker.

Coop er gået den modsatte vej med lukninger i det underskudsgivende Fakta, der tidligere nød godt af at have søndagsåbent i forhold til konkurrenterne, men blev et offer for en ny og mere liberal lukkelov.

Den store vinder gennem de senere år har været den norsk ejede kæde Rema 1000, der er gået kraftigt frem, når det gælder markedsandele, men dog stadig har langt op til Coop og Dansk Supermarked, der sidder på 70 procent af dagligvaremarkedet.

Modernisering af butikker

Og netop Rema 1000 har Per Bank på sigtekornet.

- Med vores prisnedsættelser kan vi matche Rema 1000 og de andre discount priser på alle områder. Det er det klare signal fra os, at folk ikke behøver handle mere end et sted, siger Per Bank.

Udover nedsættelsen af priserne har dansk Supermarked postet et stort millionbeløb i butikkerne for at modernisere butikkerne.

Dansk Supermarked tjente sidste år 2,2 milliarder kroner før skat. Netto bidrager til størstedelen af overskuddet, mens Bilka og Føtex bidrager i mindre grad.

De første prissænkninger træder i kraft fredag, hvor 350 varer får nye priser. For eksempel sænkes stykprisen på frugt med 20 procent.

IMG_2375

Ingen smitte i seks uger – alligevel må elever ikke komme i skole

Lars Østergaard influenza

Overlæge: Om en uges tid kan smittetal begynde at stige

politi politibil politiet 112 udrykning

Parkeringsvagt hjalp folk ud af brændende bygning: Beboere sigtet for uforsigtighed

Mette Frederiksen

Mette Frederiksen: Der kommer ændringer i vaccineprogram

Studstrupværket

Brand i varmeværk: 400 tons kul køres væk

Lige nu
Mette Frederiksen

liveblog COVID-19 LIVE: Konkret genåbningsplan ligger langt ude i fremtiden