Regeringen forbyder større forsamlinger frem til efteråret

Regeringen har fastsat en øvre forsamlingsgrænse på 500, som vil gælde frem til efteråret. I mellemtiden kan det nuværende forbud på 10 både hæves og sænkes.

Det er nu besluttet, at forsamlinger på mere end 500 vil være forbudt helt frem til efteråret. Foto: mathias Løvgreen - Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Rettelse:

Forsamlingsforbuddet bliver ikke nødvendigvis hævet til 500 allerede 10. maj, som det tidligere fremgik af artiklen. Regeringen følger udviklingen nøje og tager stilling løbende.

Regeringen har besluttet at fastsætte en øvre grænse for forsamlinger på maksimalt 500 personer. Den skal gælde frem til den 1. september 2020. Det oplyser Sundhedsministeriet til TV 2.

Dermed har regeringen nu fastsat grænsen for store arrangementer, så man ikke må afholde arrangementer med flere end 500 personer.

Beslutningen får ingen praktisk betydning i første omgang, fordi forbuddet om at forsamle sig mere end 10 personer fredag blev forlænget til at gælde til og med 10. maj.

Man følger epidemiens udvikling nøje, og den nye beslutning betyder ikke nødvendigvis, at forsamlingsforbuddet hæves efter den 10. maj.

Læs også Efter en måned får 77-årig rengøring igen: - Det er tiltrængt

Politisk reporter: - Betyder ikke, at man igen kan mødes til koncerter

TV 2s politiske reporter Mads Frimann forklarer:

- Regeringen giver muligheden for at hæve grænsen fra 10. maj. Det betyder ikke, at man igen vil kunne mødes til koncerter med mere, men regeringen åbner for muligheden for, at man efter 10. maj kan forsamles på op til 500 personer, siger han.

Læs også Mor gør virus synlig for børn: Nu bliver de brugt i skolen

Beslutningen er blevet truffet på baggrund af sundhedsmyndighedernes vurdering af, at det fortsat er usikkert, hvordan coronaepidemien vil udvikle sig i Danmark over de kommende måneder.

Regeringen følger udviklingen af epidemien nøje og justerer derfor også grænsen for, hvor mange mennesker man må forsamle sig løbende.

Den nye beslutning betyder dermed ikke nødvendigvis, at grænsen hæves efter den 10. maj, hvor det nuværende forbud på maksimalt 10 gælder til.