Forårsvejr og byger: Danmark bliver delt i to 2. pinsedag

Der vil være store forskelle på vejret i Danmark mandag.

Pinsedag vil ikke gå over i historien som en sommerlig én af slagsen - tværtimod. Kraftig blæst, mange byger og temperaturer mellem 10 og 14 grader er ingredienserne på vejrmenuen.

Til gengæld er der håb forude på pinsens sidste dag, når varmere luft en overgang strømmer op over dele af Danmark fra syd.

Der vil dog være markante forskelle på tværs af landet, så mens nogle kommer til at opleve små-sommerligt vejr, vil andre opleve endnu en gråvejrsdag med lavere temperaturer og mulighed for regn og byger.

En koldfront nærmer sig Danmark fra vest i løbet af det næste døgn, og på forsiden af den vil lunere luft en overgang blæse op over den østlige del af landet.

Vejret 2. pinsedag. I den østlige del af landet kan man opleve pænt vejr med temperaturer, der kan nå 18 grader, mens det bliver gråt, vådt og køligere vest for Storebælt.
Vejret 2. pinsedag. I den østlige del af landet kan man opleve pænt vejr med temperaturer, der kan nå 18 grader, mens det bliver gråt, vådt og køligere vest for Storebælt. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik


Det giver en pæn start på 2. pinsedag, hvor solen vil skinne mange steder øst for Storebælt med temperaturer, der allerede om formiddagen kan nå over 15 grader.

Ud på eftermiddagen kan termometrene i denne del af landet vise 17-19 grader, mens der fortsat kan komme perioder med solskin, selvom der også vil være skyer på himlen.

Byger i vest

Vest for Storebælt, hvor koldfronten huserer, vil man derimod opleve en gråvejrsdag med byger og regn af og til, og temperaturer mellem 11 og 15 grader som det højeste.

Koldfronten vil dog i dagens løb langsomt - men sikkert - bevæge sig mod øst, så der i aftenens løb også kommer regn over Sjælland. På Bornholm vil det dog holde tørt hele dagen igennem.

Tirsdag byder på mange byger, der kan blive kraftige, og kigger vi længere ind i næste uge, fortsætter det ustadige maj-vejr.

gerningamamnd

Kan du hjælpe politiet? Efterlyser mand for påsat brand

Kirsten Dyrman

Politidirektøren om helikoptere i luften og en ung kollega med familie på intensiv

20210622-014455-L-1920x1079we

EM-eventyr udløser fodboldfest i gaderne

COVID-19 LIVE:
20210604-173648-L-1920x1079we

liveblog Nye rejseregler kan give kø

hanne-knude-palshof_11

play Dyrlæger fravalgt: - Arrogant ikke at anerkende vores faglighed

Retten i Aarhus

Flugtbilist til betjent i retten: - Krammer?

Dagens mest læste