Forårsvarme på vej mod Danmark - temperaturen kan nå 17 grader

Forårsvarmen kulminerer tirsdag og onsdag, hvor årets hidtil varmeste dage står foran os.

På en søndag, der mange steder i Danmark på det nærmeste regner væk, kan det være svært at forestille sig, at varm luft har kurs direkte mod Danmark.

Det får vi ikke desto mindre at mærke tirsdag og onsdag, hvor varm luft for årstiden strømmer op over Nordeuropa - herunder Danmark - og giver os temperaturer, der kan nå 17 graders varme.

Varmen nærmer sig allerede Danmark mandag, men som følge af skyer, der generer først på dagen, når vi ikke for alvor at få glæde af forårsvarmen allerede mandag.

Efter en morgen, hvor man mange steder i landet står op til skyer og lidt regn, så bedres vejret efterhånden som dagen skrider frem. At luften er blevet varmere vil man dog tydeligt kunne mærke, når temperaturerne i dagens løb stiger til mellem 11 og 13 grader mange steder.

Allerede mandag blæser varmere luft op over Danmark fra sydvest, men det bliver både temmelig blæsende og med en del skyer.
Allerede mandag blæser varmere luft op over Danmark fra sydvest, men det bliver både temmelig blæsende og med en del skyer. Foto: TV2 VEJRET

Tirsdag med solskin til de fleste

Tirsdag byder på suverænt forårsvejr, hvor solen kommer til at skinne i stort set hele landet.

Fra morgenstunden vil temperaturen stige støt, så vi ud på eftermiddagen kan nyde temperaturer på mellem 15 og 17 grader, hvor det bliver varmest. De højeste temperaturer vil være at finde i de østlige landsdele, hvor vinden har blæst længst tid over solopvarmet land.

Desuden vil der ikke være meget vind, så man vil for alvor kunne mærke, at det bliver forårsvejr som vi hidtil ikke har oplevet det i år.

Tirsdag bliver en varm og meget pæn forårsdag med temperaturer, der kan nå 17 grader. Vinden aftager og der kommer masser af solskin.
Tirsdag bliver en varm og meget pæn forårsdag med temperaturer, der kan nå 17 grader. Vinden aftager og der kommer masser af solskin. Foto: TV2 VEJRET

Onsdag kulminerer varmen mod sydøst

Onsdag er det fortsat den varme luft for årstiden, der befinder sig over dele af Danmark. Prognoserne er relativt enige om, at det bliver varmest i de sydøstlig egne, mens en koldfront efterhånden skal passere Danmark fra nordvest onsdag aften og natten til torsdag.

Derimod er prognoser ikke enige om den præcise timing af frontpassagen, hvilket medfører, at det hurtigere/senere kan blive mere skyet fra nordvest, hvilket igen vil lægge en dæmper på temperaturerne.

Onsdag er det fortsat varm luft, der befinder sig over Danmark. Men efterhånden kommer der flere skyer fra nordvest. Måske kan temperaturen nå 18 grader i de sydøstlige egne.
Onsdag er det fortsat varm luft, der befinder sig over Danmark. Men efterhånden kommer der flere skyer fra nordvest. Måske kan temperaturen nå 18 grader i de sydøstlige egne. Foto: TV2 VEJRET

De mest optimiske prognoser viser, at temperaturerne igen onsdag kan nå 17 - eller måske endda 18 grader - i den sydøstlige del af Danmark, afhængig af hvor meget sol der kommer.

Med udsigten til det for årstiden varme vejr i starten af den kommende uge er der udsigt til årets hidtil varmeste dage. Indtil nu skal vi tilbage til februar for at finde årets hidtil højeste temperatur i Danmark.

Det er varm luft, der fra syd og sydvest strømmer op over store dele af Nordvesteuropa i begyndelsen af næste uge.
Det er varm luft, der fra syd og sydvest strømmer op over store dele af Nordvesteuropa i begyndelsen af næste uge. Foto: TV2 VEJRET

25. februar nåede temperaturen i både Jægersborg og Sjælsmark i Nordsjælland op på hele 15,1 grader, hvilket gjorde det til den fjerdevarmeste februar-dag i dansk vejrhistorie.

Varmen i næste uge bliver ganske kortvarig, og allerede skærtorsdag blæser væsentlig koldere luft fra nordvest nedover Danmark. Det vil give dagtemperaturer på mellem otte og ti grader.

Preben Bosse samler på livgardereffekter

play VIDEO: Prebens garage har et royalt præg: - Jeg har fået det ind med modermælken

Kattegatbro illustration

Lokal politiker: Konsekvenserne af en Kattegatbro skal undersøges nærmere

Afdelingschef i Statens Serum Institut Tyra Grove Krause

liveblog COVID-19 LIVE: SSI: Nye britiske tal for coronavariant bekymrer

Jacob Thage Museum Jorn

Museer presset af coronapas: Publikum udebliver

BTK Viby

Højgravid vinder DM i bordtennis

Trine Assentoft bostøtte

play Trine er udviklingshæmmet og må ikke få hjælp derhjemme

Dagens mest læste