Folketinget indgår aftale om lempede rejserestriktioner

I aftalen lægges der op til at hæve rejserestriktionerne i fire faser fra 21. april.

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) skriver på Twitter, at man med en ny politisk aftale, der lemper rejserestriktionerne, er enige om gradvist at udfase restriktionerne som følge af coronapandemien.

Det bekræfter Venstres udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen, der er tilfreds med aftalen.

- Vi åbner markant i forhold til både at rejse på ferie men også at få turister ind i landet. Og vi åbner for, at man kan rejse hurtigere og lettere på ferie, hvis man er vaccineret, siger han.

Udenrigsminister: Vigtigt skridt

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) kalder aftalen et "vigtigt skridt".

- Nu er det slut med det helt røde verdenskort. De ugentlige rejsevejledninger fra Udenrigsministeriet vender tilbage. Det er et vigtigt skridt mod gradvist og sikkert at kunne åbne for ferie- og fornøjelsesrejser igen, siger Jeppe Kofod.

Samtlige partier i Folketinget - bortset fra Nye Borgerlige og Alternativet - står bag aftalen.

I aftalen lægges der op til at hæve rejserestriktionerne i fire faser fra 21. april og frem mod sommeren.

- Aftalepartierne er enige om, at den nuværende situation med betydelige begrænsninger på rejsemulighederne ud og ind af Danmark skal afvikles, så borgerne i Danmark igen kan rejse til udlandet, og udlændinge kan komme på besøg i Danmark, hedder det blandt andet i aftalen.

Liste over anerkendelsesværdige formål udvides

Ifølge aftallen indføres der fra 21. april mere lempelige regler for danskere, der rejser til egen ødegård i Norden, så man ikke skal gå i isolation efter rejsen.

Desuden udvides listen over anerkendelsesværdige formål, så blandt andet højskoleelever og udvekslingsstuderende igen kan rejse ind i Danmark.

I anden fase, som ifølge aftalen starter 1. maj, vil færdigvaccinerede danskere og udlændinge fra gule og orange EU- og Schengenlande kunne rejse ind og ud af Danmark uden krav om test og isolation efter indrejse i Danmark.

Efter 26. juni kan vi - måske - rejse på sommerferie igen

I tredje fase, der forventes at starte 14. maj, når alle borgere over 50 år, der ønsker det, har fået første stik af vaccinen, vil kravet om anerkendelsesværdige formål blive afskaffet for alle udlændinge, der indrejser fra orange lande.

Fjerde og sidste fase forventes at starte, når et EU-coronapas er taget i brug - i aftalen forventes det at være omkring 26. juni - og i den vil danskerne kunne rejse ud i Europa og holde sommerferie igen.

- Indførelse af EU-coronapas vil gøre det muligt at holde sommerferie i Europa og modtage sommerturister i Danmark under forudsætning af, at man kan fremvise dokumentation på, at man enten er blevet testet negativ, er blevet vaccineret eller er tidligere smittet, hedder det i aftaleteksten.

Regnvejr Aarhus

Fortsat gråt og vådt - men solen er på vej

La Cabra Coffee

play Kamp for tilflyttere: Randers jagter nye borgere i Aarhus

060521 Bibliotek åbner som hotel digi

play Video: Gammelt bibliotek forvandlet til hostel - kom med på en rundtur

Jacob Fihl-Jensen (1)

play Naboer raser over farlig nedrivning af mejetærsker-fabrik

corona smitte coronavirus

Østjyske sogne tæt på nedlukning: Se smitten i dit sogn

IMG_6045

play Må jeg klare mig selv? Nej, du må få hjemmehjælp

Dagens mest læste