Flere steder i landet kan få ned til 5 grader i nat

Vi går en ret så usædvanlig nat i møde her natten til torsdag

Natten til torsdag kan blive ganske kold. Foto: Allan Reib / Seerfoto

Begiver man sig udendørs i nat eller i de tidlige morgentimer, vil man nok få sig lidt af en overraskelse.

Det kan nemlig blive en ganske kold nat - så kold, at vi normalt skal tilbage til maj eller starten af juni for at finde ligeså lave temperaturer.

Læs også Nu er Jobpatruljen trukket i arbejdstøjet

Kølig luft, svage vinde og skyfrit vejr er nemlig opskriften på kolde nætter. Og det kommer i nat.

Flere af prognosemodellerne, TV 2 VEJRET er i besiddelse af, forventer temperaturer ned mod fem graders varme. Sidst vi havde så lave temperaturer, var tidligt om morgenen den 2. juni. Her målte man 4,2 grader i Isenvad i Midtjylland.

En prognosemodels bud på minimumtemperaturer for i morgen torsdag. Det er i de mørke nuancer af blå, man kan forvente temperaturer ned mod 5 graders varme. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Det er især i det centrale Sønderjylland og Midtjylland, de lave temperaturer vil kunne måles, mens man ved kysterne vil opleve noget lunere temperaturer.

Klart vejr giver udsyn til verdensrummet

De lave temperaturer kommer dels, fordi luftmassen over Danmark er relativt kølig, men også, fordi der i nat ikke forventes skyer af betydning.

På strålingsbalancen fra jordoverfladen virker skyer som en 'dyne', der så at sige holder på varmen. Når der så ikke er skyer, vil varmen forsvinde hurtigere ud i verdensrummet.