Fejl får alvorlige konsekvenser for stort, dansk stævne

Et stort sejlsportsstævne i Aarhus har fået en brat afslutning for bådklassen Nacra 17, da samtlige deltagende både er blevet tilbagekaldt

Aarhus danner i disse dage rammen om en testevent for mange af de olympiske bådklasser forud for næste års VM i den danske by. 

Men én af bådklasserne har fået en ærgerlig afslutning på stævnet. Fredag aften udsendte den internationale sejsportsunion, World Sailing, en pressemeddelelse, hvori der stod, at samtlige nye både fra klassen Nacra 17 bliver tilbagekaldt med øjelikkelig virkning på grund af en alvorlig fejl i konstruktionen. 

Det betyder, at de pågældende både må blive på havnen i Egå, når lørdagens medalraces skulle have været afviklet. Det afsluttende race er aflyst. 

Svæver over vandet

Nacra 17-klassen har over de seneste par måneder gennemgået en stor forandring, hvor det nu er blevet en såkaldt 'foilende' bådklasse på det olympiske program, og det er altså de nye nacra'er med foils, der nu bliver tilbagekaldt. 

Videoen viser verdens bedste sejlere i Aarhusbugten.

Foils er en del af båden, der stikke dybere ned i vandet end selve bådens skrog for at holde så meget af båden over vandoverfladen som muligt. Det er en trend, der vinder mere og mere indpas i de forskellige bådklasser, fordi det er med til at generere mere fart i båden. 

World Sailing skriver, at der er fundet alvorlige konstruktionsfejl i bådens sværdkiste, hvilket betyder, at bådene risikerer at bryde sammen. 

Fredagens ene sejlads blev altså det sidste for de 14 deltagende Nacra-både. Danskerne Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck førte stævnet samlet og Anette Viborg og Mahtias Borreskov lå nummer tre inden det planlagte medalrace, der nu er aflyst. 

Det er fortsat uvist, om bådklassen kan stille til start ved VM i starten af september. 

90414802_2842243999193987_995621003155472384_n

play Marie-Louise holder midnatsåbent: - Nu bliver jeg herre i eget hus igen

hest2

play Naturpark beskyldt for misrøgt af heste: Afviser alle anklager

Vaccine

liveblog COVID-19 LIVE: Ny vaccine kan først leveres i april

IKEA

play Derfor åbner IKEA ikke i morgen

IMG_4408

Vinder MGP med sang om søster med handikap: - Jeg gad godt skrive en sang om de særlige

Skærmbillede 2021-02-28 kl. 15.01.43

play Forpremiere: Ny serie følger familie, der har købt en hel zoo