Endelig: I dag starter tre dage med sol og sommerlig varme

De kommende dage byder på solrigt og sommerligt vejr

01:02

Se den østjyske vejrudsigt for de kommende fem døgn.

I samarbejde med tv2.dk

Lad ludobrikker, matador og UNO ligge og find sommertøjet frem - for nu kommer både solen og den sommerlige varme.

Den skal dog nydes i fulde drag, for den varer i første omgang kun i tre dage.

Selv om sommeren indtil videre ikke er gået over i historien som en af de bedste, så kan man ind i mellem regn og byger finde både tørvejr og sol.

Læs også Galleri: Østjyderne fangede sommersolen i weekenden

De kommende dage vil et højtryk nærme sig Danmark og sørge for mere stabilt vejr, så de regnvejr, der har passeret os i de seneste dage, nu holder sig væk.

I stedet giver højtrykket tørt og overvejende solrigt vejr - i hvert tilfælde frem til fredag, hvor nye fronter atter kommer frem til os. 

Allerede i dag vil solen vise de fleste steder.

Prognosekort for onsdag den 5. juli: Et højtryk over Nordsøen sørger for stabilt vejr i Danmark - og holder fronter med regn og skyer på afstand. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Med vinden i nordvest og vest, så vil den nordlige del af Jylland og Kattegat ligge i læ bag De Norske Fjelde, og således vil man her have de bedste chancer for at nyde en solrig dag.

Der vil dog blive stor forskel på, hvor varmt det bliver. Langs Jyllands Vestkyst når temperaturen ikke meget over 15-16 grader, mens man i den østlige del af landet kan nå op nær 20 graders varme. (se animationen øverst på siden).

Sommerligt vejr fortsætter

Onsdag og torsdag fortsætter det solrige vejr og temperaturerne får et nøk opad, så vi begge dage kan komme over 20 grader flere steder i landet - og stedvis kan man nå sommerlige 22 graders varme.

Igen bliver der store regionale forskelle på, hvor varmt det bliver. På trods af roligere vindforhold vil man langs Jyllands Vestkyst få det betydeligt køligere, end i resten af landet.

Prognose: Temperatur torsdag den 6. juli. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Ifølge de seneste prognoser, så skal man nyde det sommerlige vejr i de kommende tre dage, for allerede fredag og lørdag vil fronter bevæge sig frem mod os igen - og sætter dermed en stopper for det solrige vejr.

Det er dog endnu usikkert om man allerede skal pakke sit sommertøj væk igen fredag, eller man kan vente til lørdag før ludobrikker og UNO-kortene atter skal støves af.

Læs også Skraldevogne kan ikke komme til: Nu indføres der forbud mod at standse

Selv om den ikke har været en hyppig gæst, så brænder solen stadig hårdt, når den viser sig.

De kommende dage ventes et UV-index på op til 6 hen over Danmark, og det er relativt højt - selv her i starten af juli måned.

  Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Så skal du ud og nyde den sparsomme sommersol, så husk solcremen - og gerne den med en høj faktor.

I videoen øverst i artiklen kan du se dagens østjyske vejrudsigt for de kommende fem døgn.