Efter overgreb på fireårig: Ekstra bemanding i en periode

Bortførelse fra børnehave i Aarhus må ikke få os til at overbeskytte børnene, siger pædagogerne

Pædagogerne afviser højere hegn og tættere opsyn efter bortførelse og misbrug af en fireårig pige fra børnehave i Aarhus.

- Vi mener ikke, det giver mening at have små børnefængsler, siger Eva Munck, der er formand for Lederforeningen i pædagogernes fagforening, BUPL.

Onsdag blev en fireårig pige løftet over hegnet og bortført fra Børnehuset Snogebæksvej i Aarhus. Pigen blev efterfølgende seksuelt misbrugt.

quote Det sker så sjældent, at det er svært at tage højde for den slags ting på forhånd.

Eva Munck, formand, Lederforeningen, BUPL

Siden er det kommet frem, at kommunen havde en lignende sag for et år siden, hvor en ukendt mand forsøgte at lokke et barn væk fra en anden institution.

Det var dog ikke en sag, som politiet fulgte op på dengang - en beslutning, som politiet nu beklager.

Børn skal have frirum

Det har ført til krav om højere hegn omkring institutionerne og bedre opsyn med børnene, når de er på legepladsen. Aarhus Kommune vil se på sikkerheden, men pædagogerne i BUPL siger, at det er en forkert måde at tænke på:

- Den pædagogik, vi har i Danmark, tager udgangspunkt i, at børn skal have mulighed for at lege og have frirum uden meget tæt opmærksomhed fra pædagogerne, siger Eva Munck.

Det skal en enkeltsag ikke lave om på, uanset hvor forfærdelig og skræmmende sagen er, mener hun:

- Man kan være ganske tryg som forældre ved at aflevere sine børn i vores institutioner. Vi har dygtige pædagoger og ledere, der tager hånd om de her ting.

- Det her en helt særlig situation. Nu fortalte du, at noget lignende er sket for et års tid siden, men ellers har jeg aldrig nogensinde hørt om sådanne situationer. Det sker så sjældent, at det er svært at tage højde for den slags ting på forhånd, siger hun.

Konkrete vurderinger

Trods pædagogernes skepsis har Aarhus kommune lovet forældrene i Børnehuset Snogebæksvej at genoverveje sikkerheden omkring kommunens børnehaver.  Men forvaltningschef Søren Aakjær fra Børn og Unge i Aarhus Kommune understreger, at det bliver en konkret vurdering i hver enkelt institution:

- Jeg tror ikke, at det høje hegn gør det alene. Det kan være, at det er en løsning nogle steder, siger han efter et møde fredag med institutionens forældre.

En fireårig pige blev onsdag eftermiddag bortført fra Børnehuset Snogebæksvej i Aarhus V. Hun blev derefter seksuelt misbrugt.
En fireårig pige blev onsdag eftermiddag bortført fra Børnehuset Snogebæksvej i Aarhus V. Hun blev derefter seksuelt misbrugt.

- Jeg har lovet forældrene, at vi i en periode vil have en lidt højere personalesammensætning. Der bliver hentet noget personale ind, så vi er sikre på, at der bliver passet ordentligt på deres børn i denne situation, hvor også det almindelige personale er lidt berørt af situationen, siger Søren Aakjær.

33-årig varetægtsfængslet

En 33-årig mand er varetægtsfængslet i sagen, sigtet for at have bortført og misbrugt den fireårige pige. Ifølge sigtelsen løftede manden pigen over det 90 centimeter høje hegn, der omgiver børnehusets legeplads, og forsvandt med hende.

Han kørte hende til et hus i nærheden, hvor han misbrugte hende, og efterfølgende kørte han hende tilbage til børnehuset.

Det var pigens forklaring, da hun kom tilbage til børnehuset, der fik personalet til at tilkalde politiet.

Eva Damholdt

Evas bolig skal sælges: - Det kommer til at ødelægge mit liv

fitness udenførs

Fitness rykker uden for: Kom til dans og styrketræning i alt slags vejr

Endelave Kaninoen

Gratis færger tiltrak tusindvis af ø-turister: Borgmestre takker nej til endnu en omgang

auh

Regeringen genindfører rettigheder: - Der er rum til at åbne

Bianca Skouboe 1 (1)

Bianca undrer sig: - Jeg har bevist, jeg kan arbejde uden at smitte

image00006

play Video: Få en eksklusiv rundtur på spritny hurtigfærge