Efter kold morgen - smuk og solrig lørdag venter

Vi kan stort set ikke få mere sol på denne årstid, end tilfældet er det lørdag

I Horsens startede morgenstunden med minusgrader, men solen vil lørdag varme hele Østjylland op. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

"Mørk er november, og løvfaldet slut" - sådan starter en kendt dansk sang af Thorkild Bjørnvig. Det er også ofte tilfældet i årets sidste efterårsmåned - men i disse dage vil vejret det anderledes.

Stort set alle danskere er vågnet op til skyfrit vejr med sol fra morgenstunden og rolige vindforhold.

Læs også Fra sommer til vinter på to uger - oktober med vilde vejrskift

Kombinationen af få skyer og ingen vind har fået temperaturen til at falde til -2,3 grader i Billund, ligesom der også er frost i Horsens med -1,3 grader. I resten af landet har der været tø natten igennem, men lokalt kan man sagtens stå op til rim i græsset eller is på bilruderne.

Novembersolens stråler kan fortsat lune lidt, lyder det fra meteorolog. Foto: Camilla Rønde - Ritzau Scanpix

10-12 grader uden blæst

Selvom solen ikke længere har så megen magt, så får den dog alligevel temperaturerne til at stige til mellem 10 og 12 graders varme først på eftermiddagen.

Da det fortsat ikke vil blæse nævneværdigt, er det storartet vejr til forskellige udendørs sysler. Finder man en sydvendt krog med helt vindstille vejr, så kan man endda nyde oplevelsen af novembersolens stråler, som fortsat kan lune lidt. I dagens løb vil vinden dog tiltage en smule, så man langs den jyske vestkyst kan opleve frisk vind.

Læs også Nu melder efterårsvejret sin ankomst med riv og rusk

Generelt vil der komme masser af solskin til hele landet, men længst mod nordvest kan der i dagens løb komme flere skyer, mens det allerpæneste vejr findes over de sydøstlige egne.

De kommende dage fortsætter det tørre novembervejr, men der kommer ikke ligeså meget sol som tilfældet bliver lørdag.