Efter iskold morgen venter en pæn tirsdag

Minus 7,5 grader i Østjylland her til morgen bliver til sol og plusgrader i løbet af eftermiddagen.

Tirsdag er kommet koldt fra start med temperaturer, der er faldet til minus 7,5 grader i Horsens.

Det er kombinationen af relativt kold luft og klart vejr, der er årsag til de lave temperaturer tirsdag, og i langt størstedelen af Danmark var der temperaturer under frysepunktet tirsdag morgen. Kun ved enkelte kyststationer, hvor man mærker havets opvarmende effekt, har temperaturen været over frysepunktet hele natten igennem.

Det kolde vejr giver har dog anledning til risiko for rim- og isglatte veje mange steder i landet. Især de isglatte veje kan være lumske, da det ikke altid er let at se, hvor vejen er isbelagt.

Laveste temperaturer tirsdag morgen. Kun ved enkelte kyststationer har der været positive temperaturer hele natten
Laveste temperaturer tirsdag morgen. Kun ved enkelte kyststationer har der været positive temperaturer hele natten Foto: TV 2 VEJRET

Derudover er der dannet rimtåge flere steder, og udover nedsat sigtbarhed som følge af rimtågen kan rim, der er afsat på overflader, også bidrage til glatføre.

En pæn tirsdag forude

Der venter os til gengæld en pæn tirsdag, hvor langt de fleste vil få solen at se. Der vil ikke være tale om sol fra en skyfri himmel, men i lange perioder vil man kunne nyde solskin og opleve, at det føles meget lyst udenfor.

Tirsdag byder på nogen sol i hele landet, og kun helt lokalt er der mulighed for en enkelt slud- eller snebyge.
Tirsdag byder på nogen sol i hele landet, og kun helt lokalt er der mulighed for en enkelt slud- eller snebyge. Foto: TV 2 VEJRET

Temperaturerne stiger langsomt og når op på mellem 1 og 4 graders varme i eftermiddag. Det bliver lunest i den vestlige del af Jylland, hvor mildere luft fra Nordsøen blæser ind over land.

Lokalt kan der dannes enkelte slud- og snebyger i løbet af dagen, men det vil være langt de færreste, der vil opleve det. Til gengæld venter der mere vintervejr forude - og allerede onsdag kan der komme slud og sne mange steder.

Elgiganten

Nu åbner de endelig: - Det er som om, at vinteren er forbi

Mette Frederiksen

Mette Frederiksen: Der kommer ændringer i vaccineprogram

20070702-153634-5-1920x1284we

Overblik: Sådan genåbner Østjylland mandag

Vaccine

liveblog COVID-19 LIVE: Nyt vaccinationssted i Østjylland

90414802_2842243999193987_995621003155472384_n

play Marie-Louise holder midnatsåbent: - Nu bliver jeg herre i eget hus igen

hest2

play Naturpark beskyldt for misrøgt af heste: Afviser alle anklager