Domino's er gået konkurs: Fire østjyske restauranter lukker

Domino's havde tre restauranter i Aarhus og en enkelt i Randers, men havde man planlagt at bestille mad derfra lørdag aften, så må man finde på noget andet.

Kæden Domino's bringer ikke længere pizza ud i Danmark. Foto: Lucy Nicholson - Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Pizzakæden Domino's har indtil videre langet den sidste pizza over disken.

Domino's er nemlig gået i konkurs i Danmark. Det oplyser kæden selv på sin telefonsvarer.

Læs også Gamle madvarer og snavs i fem østjyske Domino's Pizza-restauranter

- Domino's i Danmark er desværre gået konkurs, og det er ikke længere muligt at bestille pizzaer. Der arbejdes på en løsning, så det fremover igen bliver muligt, lyder det, hvis man ringer til en af kædens pizzarestauranter.

Hjemmesiden dominos.dk er også nede.

Domino's havde tre restauranter i Aarhus og en enkelt i Randers, men havde man planlagt at bestille mad derfra lørdag aften, så må man finde på noget andet.

Rejseholdet fandt sidste år, at der i 18 ud af 29 Domino's-butikker var rod med temperaturer eller fødevarernes datostempler. Foto: Thomas Peter - Ritzau Scanpix

Fanget i fødevarefusk af 'Operation X'

Konkursen kommer efter, at Domino's Pizza i sommer blev fanget i fusk med fødevarer i over halvdelen af deres restauranter af TV 2-programmet 'Operation X'.

Programmets research satte gang i en razzia foretaget af Fødevarestyrelsens Rejsehold, der i begyndelsen af juni sidste år besøgte 29 af Domino's pizzarestauranter over hele Danmark.

Læs også Bilka og Føtex fjerner hjemmesko med kaninpels

Rejseholdet fandt, at der i 18 ud af 29 butikker var rod med temperaturer eller fødevarernes datostempler.

- Det overraskede os, at vi fandt så meget, sagde Michael Rosenmark, der er leder af de specialiserede maddetektiver i Fødevarestyrelsens Rejsehold, til TV 2 i juli 2018. 

Domino's havde fire restauranter i Østjylland - tre i Aarhus og én i Randers. Foto: Google Maps

For eksempel var der snavs og madrester i hjørner og bag døre samt beholdere, der var vasket op, men stadig havde madrester på.

- Det er på ingen måde acceptabelt, at man ikke gør ordentligt rent. Det er dér, kunder for alvor kan blive syge, sagde Michael Rosenmark.

Pizzakæde på skrump

Allerede i januar kom det frem, at pizzakæden var på skrump.

På få måneder havde Domino’s Pizza lukket knap hver tredje af sine restauranter herhjemme. Det viste dokumenter fra Fødevarestyrelsen, som B.T. havde fået aktindsigt i. 

Læs også Kingo fjerner alt det du ikke tror er farligt

Domino’s Pizza åbnede sin første danske restaurant på Falkoner Allé i København i 1997 og blev i en årrække drevet af forskellige islandske ejere.

I midten af 2011 blev selskabet overtaget af den svenske erhvervsmand Gustave Geisendorf.