Det ved vi om regeringens trafikudspil: Udvidelse af E45 og opgradering af rute 26

Regeringen præsenterer den samlede plan for en styrkelse af infrastrukturen i hele Danmark torsdag. Få overblik over dele af udspillet her.

En tunnel under Marselis Boulevard i Aarhus, en udvidelse af E45 mellem Aarhus S og Aarhus N og mellem Vejle og Skanderborg S samt en forundersøgelse med henblik på at lave motortrafikvej på rute 26 mellem E45 ved Aarhus og Søbyvad.

Det er nogle af elementerne i et stort udspil om en plan for den danske infrastruktur de næste mange år, som regeringen præsenterer torsdag. Det oplyser regeringen til TV 2.

Regeringen vil ikke give TV 2 indsigt i hele udspillet, men kun fortælle om udvalgte delelementer. Transportminister Benny Engelbrecht (S) siger til TV 2, at planen både handler om at styrke den kollektive trafik og lave flere og bedre veje til bilerne.

- Det er en samlet plan for hele Danmark, hvor vi ønsker at styrke infrastrukturen. Uanset om man bor i byen eller på landet, skal man kunne komme frem, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Samlet plan præsenteres torsdag

Regeringens udspil kommer to år efter, at den daværende VLAK-regering og Dansk Folkeparti blev enige om en samlet plan til 112 milliarder kroner.


Den nåede dog aldrig at blive ført ud i livet, fordi flertallet skiftede ved folketingsvalget i juni 2019. Flere af elementerne i den nuværende regerings udspil er gengangere fra aftalen mellem VLAK-regeringen og Dansk Folekparti. Blandt andet den nye Limfjordsforbindelse og motorvejene til Kalundborg og Hillerød.

Her er et overblik over de elementer i udspillet, som regeringen har valgt at dele med TV 2. Hele planen præsenteres torsdag klokken 12, og derefter skal regeringen forhandle en aftale på plads med et flertal i Folketinget.

Elementer fra regeringens udspil

1) En tredje Limfjordsforbindelse

2) Nye motorveje

3) Udvidelse af eksisterende motorveje

4) Andre tiltag

Daginstitutioner Malling

play Jacob kæmpede for ny daginstitution - nu er der godt nyt

Skærmbillede 2021-05-12 kl. 20.01.55

Advokat svindlede for over en halv million kroner – nu er han dømt

Skærmbillede 2021-05-12 kl. 17.55.41

Debat raser om lempelse af regler for tilsyn med dyr

20210209-130632-L-1920x1342we

Nyt kviktestcenter åbner fredag

Lige nu
Coronatest Region Midt 20.08.2020

liveblog COVID-19 LIVE: Borgmester opfordrer til skærpet opmærksomhed i østjysk kommune

Skærmbillede 2021-05-12 kl. 15.03.17

Se debatten: Hvordan kan biodiversitet og dyrevelfærd hænge sammen?

Dagens mest læste