Det ved vi om regeringens trafikudspil: Udvidelse af E45 og opgradering af rute 26

Regeringen præsenterer den samlede plan for en styrkelse af infrastrukturen i hele Danmark torsdag. Få overblik over dele af udspillet her.

En tunnel under Marselis Boulevard i Aarhus, en udvidelse af E45 mellem Aarhus S og Aarhus N og mellem Vejle og Skanderborg S samt en forundersøgelse med henblik på at lave motortrafikvej på rute 26 mellem E45 ved Aarhus og Søbyvad.

Det er nogle af elementerne i et stort udspil om en plan for den danske infrastruktur de næste mange år, som regeringen præsenterer torsdag. Det oplyser regeringen til TV 2.

Regeringen vil ikke give TV 2 indsigt i hele udspillet, men kun fortælle om udvalgte delelementer. Transportminister Benny Engelbrecht (S) siger til TV 2, at planen både handler om at styrke den kollektive trafik og lave flere og bedre veje til bilerne.

- Det er en samlet plan for hele Danmark, hvor vi ønsker at styrke infrastrukturen. Uanset om man bor i byen eller på landet, skal man kunne komme frem, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Samlet plan præsenteres torsdag

Regeringens udspil kommer to år efter, at den daværende VLAK-regering og Dansk Folkeparti blev enige om en samlet plan til 112 milliarder kroner.


Den nåede dog aldrig at blive ført ud i livet, fordi flertallet skiftede ved folketingsvalget i juni 2019. Flere af elementerne i den nuværende regerings udspil er gengangere fra aftalen mellem VLAK-regeringen og Dansk Folekparti. Blandt andet den nye Limfjordsforbindelse og motorvejene til Kalundborg og Hillerød.

Her er et overblik over de elementer i udspillet, som regeringen har valgt at dele med TV 2. Hele planen præsenteres torsdag klokken 12, og derefter skal regeringen forhandle en aftale på plads med et flertal i Folketinget.

Elementer fra regeringens udspil

1) En tredje Limfjordsforbindelse

2) Nye motorveje

3) Udvidelse af eksisterende motorveje

4) Andre tiltag

200421 Magasin Optakt genåbning 17-18 VO

play Magasin åbner med selvrensende gelænder, corona-guider og klistermærker på gulvet

Mark Vilhelmsen

play Restauratør i center: Det er mere end almindeligt svært

IMG_6535

Brandvæsen advarer om brandfare i naturområder

IMG_2807

play Beslutning om solcellepark trækker i langdrag: - Det er en gyser

Madpakke færdig 1

play Politikere i kovending: Vil ikke tvinge ældre til at vælge bestemt madpakke

byretten Randers Retten i Randers domstol pædofilisag

Far risikerer forvarring: Anklaget for voldtægt og overgreb på datter

Dagens mest læste