Danmark modtager 900.000 flere vacciner

Ifølge Sundhedsstyrelsen vil hele målgruppe tre have modtaget tilbud om vaccination i uge otte.

Danmark modtager 900.000 flere vacciner mod coronavirus frem mod sommeren end hidtil antaget.

Det oplyser Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Det skyldes blandt andet, at vaccineproducenten Pfizer fra april er leveringsdygtig af flere doser, end hvad der er blevet meldt ud. AstraZeneca har tværtimod måtte nedjustere deres leverancer.

- Sammenlagt betyder det, at vi kan se frem til at modtage 900.000 flere doser, end vi regnede med i sidste uge – og det betyder så, at vi nu kan forvente at have vaccineret alle, der ønsker det, ved udgangen af uge 25, det vil sige senest 27. juni, siger Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm.

- Vi er nået rigtig langt

Det betyder ifølge Sundhedsstyrelsen, at størstedelen af befolkningen vil være færdigvaccineret, når vi når sommerferien.

Sundhedsstyrelsen understreger, at der er tale om prognoser, som kan være hæftet med usikkerhed om eksempelvis størrelsen på vaccineleverancerne.

- Det er meget vigtigt, at med de nye doser kan vi få gang i, at ældre bliver vaccineret og færdigvaccineret hurtigere end antaget. Det er vigtigt i forbindelse med en genåbning, at de, som er særligt sårbare, de bliver vaccineret hurtigst muligt, siger Bolette Søborg, der er enhedschef i Sundhedsstyrelsen til TV 2.

Ifølge Sundhedsstyrelsen vil hele målgruppe tre have modtaget tilbud om vaccination i uge otte. Desuden kan målgruppe fem, seks, otte og ti forvente at få tilbudt vaccination tidligere end forventet.

- Vi er nået rigtig langt med at få delt vaccinerne ud til vore ældre medborgere og de allermest udsatte. Og med denne uges vaccineleverancer kan vi få taget endnu et ryk, også med de ældre, som bor i egen bolig, siger Søren Brostrøm.

Sådan ser målgrupperne ud: