BSV vinder 'mærkelig håndboldkamp' og trækker fra TTH i toppen

BSV var skarpest, da kampen mod TTH skulle afgøres. Derfor kan hjemmeholdet juble sig over en sejr i onsdagens topkamp

- Der er ikke nogen af holdene, der får en rytme. Begge hold bliver ramt af udvisninger, og vi kommer til at spille en lille smule forkrampet, lød det fra Jesper Nøddesbo efter kampen mod TTH Holstebro.

I samarbejde med tv2.dk

Bjerringbro-Silkeborg trækker fra TTH Holstebro i 888 Ligaen, hvor BSV onsdag aften vandt topkampen mellem de to klubber med 27-25. 

Det betyder, at BSV nu er á point med Skjern på andenpladsen. De to hold har fire point ned til TTH på fjerdepladsen efter onsdagens opgør, som Jesper Nøddesbo efterfølgende kaldte for en 'mærkelig kamp', hvor holdene konstant skiftedes til at have overtaget.

Det var en mærkelig håndboldkamp.

Jesper Nøddesbo, BSV

BSV fik den bedste start på onsdagens topopgør. Hjemmeholdet kom på 6-3, inden gæsterne fra TTH kom bedre med. Det gjorde de især, fordi BSV fejlede i et par situationer, hvor målmanden var taget ud til fordel for en ekstra markspiller.

To gange i træk kunne TTH score i et tomt mål, og pludselig var gæsterne foran med 7-6. 

Læs også Nøddesbo mangedobler salget af billetter hos sin nye klub

Generelt spillede BSV med svingende kvalitet i første halvleg. En scoringspause på over seks minutter gav gæsterne mulighed for at bringe sig foran med 11-9, inden BSV gik ind i en anderledes træfsikker periode.

Nikolaj Øris, Jesper Nøddesbo og Michael V. Knudsen gav et talstærkt hjemmepublikum mulighed for at juble over tre scoringer på stribe – 12-11 til BSV, der dog ikke formåede at forsvare føringen til pausen, hvor stillingen var 12-12.

- Vi laver for mange fejl i perioder, og det gør, at vi lukker dem ind igen, når vi har skabt en føring, sagde BSV's Nikolaj Markussen på vej ind i omklædningsrummet.

Endnu en god start af BSV

Fra anden halvlegs start var BSV alt andet end svingende. Især Nikolaj Markussen viste sig frem, da han steg til vejrs et stykke uden for tremeterstregen og hamrede BSV på 15-12 efter et par minutter.

Derudover var forskellen på de to hold, at Søren Rasmussen tog fra i målet, mens Torbjørn Bergerud ikke reddede en eneste bold i de første 10 minutter af anden halvleg.

Vi laver for mange fejl i perioder, og det gør, at vi lukker dem ind igen.

Nikolaj Markussen, BSV

Tro mod den første del af kampen blev det hele vendt på hovedet nok engang. TTH kæmpede sig tilbage en kamp med masser af små bataljer. Med en etmålsføring til gæsterne midt i anden halvleg syntes begge hold at have lige gode muligheder for at sikre de eftertragtede to point.

I løbet af det sidste kvarter så gæsternes pointmuligheder dog ud til at svinde ind. Det så især skidt ud, da TTH fik den tredje udvisning på én gang cirka 10 minutter før tid, så de skulle spille med tre markspillere i over et minut.

Jesper Nøddesbo omsatte det efterfølgende straffekast til en BSV-føring på 24-21, men utroligt nok kæmpede gæsterne sig tilbage. Cirka tre minutter før tid fremtvang Simon Birkefelt en udvisning på Jesper Nøddesbo, og da Vignir Svavarsson udlignede til 25-25 kort efter var alt stadig åbent. 

Læs også Knudsen byder Nøddesbo velkommen i BSV: Han plejer jo at sidde på bænken

Men det hele sluttede, som det begyndte: Med BSV som det mest effektive hold. Efter at Sebastian Skube scorede til 26-25 havde TTH mulighed for at udligne i kampens sidste angreb. Det hele endte dog med, at Viktor Östlund mistede bolden - og så kunne hjemmepublikummet juble over en scoring i et tomt mål. Jacob Lassen stod for kampens sidste mål.

- Det var en mærkelig håndboldkamp, sagde Jesper Nøddesbo efter kampen. 

- Der er ikke nogen af holdene, der får en rytme. Begge hold bliver ramt af udvisninger, og vi kommer til at spille en lille smule forkrampet.

BSV vandt en meget svingende håndboldkamp med 27-25.

I samarbejde med tv2.dk