Boligselskab: Vi kan ikke smide bander ud - for de bor her ikke

Det urohærgede boligkvarter Bispehaven i Aarhus er blevet hjemsted for den ene part i byens bandekrig. Men ingen af bandens medlemmer bor der

Politiet kropsvisiterer formodede bandemedlemmer i Bispehaven i Aarhus V. Foto: Peter Vesterlund / TV 2

I samarbejde med tv2.dk

Det aarhusianske boligkvarter Bispehaven er ufrivilligt blevet scenen for flere sammenstød i den bandekrig, der i den seneste måned har plaget Aarhus.

Men boligselskabet kan ikke gribe ind og smide uromagerne ud. Der er nemlig ingen af de involverede, der bor i Bispehaven.

Læs også Københavnsk bande slår lejr i Aarhus: Vi overtager byen

Det skriver boligselskabet i dag i et brev til alle beboerne i afdelingen.

- De implicerede er ikke bosat i Bispehaven. Hvis de var det, ville vi ikke tøve med at opsige deres lejemål, men de kommer andre steder fra og støder så sammen her, skriver direktør Allan Søstrøm fra Østjysk Bolig i brevet til beboerne.

De implicerede er ikke bosat i Bispehaven. Hvis de var det, ville vi ikke tøve med at opsige deres lejemål.

Allan Søstrøm, Østjysk Bolig

Bandekrigen i Aarhus står mellem på den ene side den såkaldte ’Brabrand-gruppering’ og deres allierede fra Black Army og på den anden side de nyankommne Loyal To Familia.

Loyal To Familia har etableret en base i Bispehaven, selv om de altså – ifølge boligselskabet – ikke bor der. Herfra fører de striden med Black Army og ’Brabrand-grupperingen’, der holder til Gellerup kort derfra.

Brevet fra boligselskabet er i dag blev sendt ud til samtlige beboere i Bispehaven. Foto: Peter Vesterlund / TV 2

- Det har blandt andet betydet, at der ved flere lejligheder er blevet skudt med håndvåben i afdelingen. Det er naturligvis meget ubehageligt, og vi kan godt forstå, hvis I kigger jer en ekstra gang over skulderen, når I færdes i jeres afdeling lige nu.  Dem, der er skyld i uroen, er en del af en bandekonflikt mellem to eller flere bander. Det er altså vigtigt at forstå, at de kun er ude efter at få ram på hinanden og ikke på jer helt almindelige beboere, skriver Allan Søstrøm fra boligafdelingen.

Læs også Igen uroligheder i Aarhus: Skyderi og slagsmål på åben gade

Det er ikke lykkedes TV 2 at træffe Allan Søstrøm fredag, da han er i udlandet.