Bestseller-milliardærs tre børn dræbt i terrorangreb

Den aarhusianske milliardær Anders Holch Povlsen, der ejer Bestseller, har mistet tre af sine fire børn under terrorangrebet i Sri Lanka.

Bestsellers ejer, Anders Holch Povlsen, bor på godset Constantinsborg vest for Aarhus. Foto: Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen og hans kone Anne har mistet tre børn i et af de angreb, der ramte Sri Lanka søndag.

Det bekræfter Jesper Stubkier, der er kommunikationschef hos Bestseller, overfor TV 2.

Læs også Skole til omkomne børn briefer elever efter påskeferien

Han oplyser, at han ikke har yderligere kommentarer af respekt for familien.

 Anders Holch Povlsen med sin hustru, Anne Holch Povlsen. Arkivfoto. Foto: Jonas Olufsen - Ritzau Scanpix

Danmarks rigeste

Antallet af dræbte efter søndagens otte terrorangreb i Sri Lanka blev mandag morgen opjusteret til 290. Det oplyser politiet i Sri Lanka.

Udenrigsministeriets Borgerservice bekræftede søndag, at der var tre danskere blandt de dræbte i bombeangrebene uden at gå i yderligere detaljer.

Læs også Tre børn dræbt: Lokale lægger blomster hos Bestseller-ejer

Anders Holch Povlsen er administrerende direktør i tøjkoncernen Bestseller. Han arvede koncernen som 28-årig fra hans forældre Troels Holch Povlsen og Merete Bech Povlsen, som stiftede det i 1975. Han er Danmarks rigeste mand ifølge Bloomberg.

Bestseller har kontor på havnen i Aarhus, hvor omkring 700 personer er ansat.

Ved Bestsellers kontor i Aarhus har aarhusianere mandag været forbi med blomster. 

Syv selvmordsbombere

24 personer er foreløbigt anholdt i forbindelse med angrebene i Sri Lanka.

Syv selvmordsbombere stod bag seks af eksplosionerne, det viser tekniske undersøgelser ifølge regeringen i Sri Lanka, skriver nyhedsbureauet AP.

Læs også Jysk rigmand betaler for at slippe af med en offentlig vej

De første seks eksplosioner skete kort tid efter hinanden og fandt sted i tre kirker og på tre hoteller.

Noget senere blev de fulgt op af yderligere to eksplosioner. Den ene under en politiaktion, hvor tre betjente blev dræbt, da de i jagten på mistænkte forsøgte at trænge ind i en boligejendom. Derefter eksploderede endnu en bombe på et mindre hotel.

01:28

VIDEO: Lokale har mandag været forbi Anders Holch Povlsens bopæl for at lægge blomster.

Luk video

Ejer jord og godser i Skotland

Bestseller-koncernen består af tøjkæder som Jack & Jones, Vila, Only og Vero Moda. Anders Holch Povlsens formue er i marts 2019 vurderet til at være mere end 42 milliarder kroner værd.

Udover Bestseller-koncernen ejer familien aktier i en lang række virksomheder. Det gælder blandt andet det tyske tøjselskab Zalando, det svenske betalingsselskab Klarna og den danske detailkæde Normal.

Læs også Strøgejendom i Aarhus solgt til Bestseller for 150 millioner

Den danske milliardær har siden 2006 målrettet opkøbt jord og godser i Skotland og blev ifølge Daily Mail sidste år den største jordbesidder i landet med mere end 89.000 hektar jord.

01:28

VIDEO: Flaget er mandag på halv stang ved Anders Holch Povlsens bopæl vest for Aarhus.

Luk video

___

REDAKTIONELLE OVERVEJELSER

En familie i Østjylland har lidt et ultimativt tab ved terrorangrebet i Sri Lanka.

Vi finder, det er vores pligt og opgave som lokalt medie at skildre, når den internationale terror rammer ind i vores helt nære cirkler. Der er en skole, en landsby, mange arbejdspladser og tusindvis af medarbejdere, der er berørte af det hændte. Vi kan se, at det derudover optager mange andre østjyder, der ønsker at udtrykke deres forfærdelse og medfølelse til de efterladte.

Vi har naturligvis mange overvejelser om etik og respekt for den ramte familie, og der er mange detaljer og billeder, vi helt bevidst ikke bringer. Vi respekterer familiens ønske om, at vi ikke filmer på privat grund, og vi bruger ikke billeder fra familiens sociale medier. Men vi mener også, at vi ville svigte vores opgave, hvis vi ikke beskæftiger os med denne historie, og de reaktioner den medfører. Det er pressens opgave at vise virkeligheden, også når virkeligheden er så tragisk, som den er i dette tilfælde.

Flere brugere både på vores egne platforme samt andre mediers har udtrykt kritik af, at medierne omtaler familien ved navn. Men vi mener omvendt, at det er det mest respektfulde at sætte navn på de uskyldige ofre, som har betalt den ultimative pris. De var borgere i vores nærområde, elever på en lokal skole, venner med nogle – og nogens børn og børnebørn. De er mere end bare navnløse ofre.

Venlig hilsen, redaktionen