Barer og værtshuse kan åbne i maj

Barerne og værtshusene skal lukke klokken 22, lyder det i et skriftligt svar fra Erhvervsministeriet.

Barer og værtshuse kan åbne for gæster med gyldigt coronapas 6. maj.

Det er en del af den genåbningsplan, som blev præsenteret mandag, bekræfter Erhvervsministeriet over for Jyllands-Posten.

I aftalen står der, at indendørs servering på "restauranter og cafeer mv." kan åbnes fra 6. maj. Og her hører værtshuse altså under.

Erhvervsministeriet skriver i et skriftligt svar til Jyllands-Posten, at kravet om begrænsede åbningstider og forbuddet mod salg af alkohol mellem 22-05 opretholdes, indtil man er længere henne i genåbningen. Det vil sige, at man skal forlade stedet, når klokken slår 22.

Ministeriet lægger også op til, at barer og værtshuse på lige fod med restauranter og caféer må åbne for udeservering 21. april - forudsat at det stadig er sundhedsmæssigt forsvarligt.

Kun adgang med coronapas

Ligesom med andre dele af kultur- og erhvervstilbuddene, kan man kun få adgang til barer og værtshuse, hvis man har et gyldigt coronapas.

Coronapasset skal vise, om borgeren er færdigvaccineret, har overstået infektion eller er testet negativ inden for 72 timer (både PCR- og antigentest).

Barer og værthuse har i mange af landets kommuner været lukket siden 9. december. De resterende kommuner fulgte trop 15 december.

Selvom man nu kan glæde sig til at gå ud og få en øl på sin lokale stambar, er det stadig uvist, hvornår natklubberne åbner igen.

- Nattelivet, herunder natklubber, diskoteker mv., hvor der fx er dansegulv og få siddepladser, vil dog fortsat skulle holdes lukket, oplyser Erhvervsministeriet til Jyllands-Posten.

20210801-141047-B-1331x749we

Hjemby fejrer OL-vinder: Her er der guldfest for Anne-Marie Rindom

Untitled design (19)

75-årig truet med pistollignende genstand på åben gade

20210730-123349-L-1920x1078we

Nyt forslag: SF vil afsætte milliarder til lønstigninger i kvindefag

Jimmy Hansen

Jimmy smed tøjet for at redde ugle, der var ved at blive druknet af en flok måger

E74fDC8XIAcTBSX

play Hjælp politiet: Forsvundet 83-årig efterlyst på anden dag

Untitled design (18)

Havens skræk kan være på vej mod Danmark: - Et af de værste skadeinsekter

Dagens mest læste