'Årgang 0'-instruktør ser tilbage: Fem minder, der gjorde særligt indtryk

Instruktør og tilrettelægger Anne Hjort har været med hele vejen i tv-projektet 'Årgang 0'. Her ser hun tilbage på de mest mindeværdige begivenheder.

19 sæsoner med dokumentarserien 'Årgang 0' er nået til vejs ende, og seriens hovedpersoner kan se frem til at gå voksenlivet i møde uden et kamera i hælene.

En af de personer er nu 18-årige Christian Elhauge fra Aarhus. 

quote Det har været et kæmpe privilegium at få lov til at følge børn gennem så lang tid og samtidig få et indblik i en række meget forskellige familiers liv.

Anne Hjort, instruktør 'Årgang 0'

Instruktør og tilrettelægger Anne Hjort har været med helt fra begyndelsen af det banebrydende tv-projekt, og hun kan nu se tilbage på en lang række mindeværdige oplevelser - og uendeligt mange optagedage.

- Vi har prøvet at regne ud, hvor mange gange jeg har kørt frem og tilbage til familien i Tarm. Hvis vi lægger det hele sammen, svarer det til at køre to og en halv gang rundt om Jorden. Kun til Tarm. Og så stoppede Emma endda før tid, siger Anne Hjort til TV 2.

Missionen er fuldført, og det fylder hende med både vemod og glæde.

- Det har været et kæmpe privilegium at få lov til at følge børn gennem så lang tid og samtidig få et indblik i en række meget forskellige familiers liv. Jeg vil savne samværet med de medvirkende og de mange optagedage, men samtidig er jeg taknemlig og glad for, at det hele er lykkedes så godt, siger Anne Hjort.

Christian Elhauge fra Aarhus har været en af de mere festglade deltagere i programmet. Seerne har fået lov til at følge ham i tykt og tynd gennem 18 år.  
Christian Elhauge fra Aarhus har været en af de mere festglade deltagere i programmet. Seerne har fået lov til at følge ham i tykt og tynd gennem 18 år.   Foto: TV 2

Nedenfor har Anne Hjort plukket en række af de begivenheder ud, som har gjort personligt mest indtryk på hende gennem tiden.

Instruktørens mest mindeværdige øjeblikke i 'Årgang 0'

Fortsat noget at glæde sig til

Men selv om de 19 sæsoner af 'Årgang 0' nu er slut, venter der stadig fire programmer, som vil blive vist på tv-skærmen i 2020.

Det er fire portrætprogrammer - ét af hver af de 'Årgang 0'-hovedpersoner, der har holdt ved i længst tid: Nemlig Rachel, Stephanie, Christian og Emma.

Portrætterne bliver til ved, at instruktør Anne Hjort gennemser en stor del af det råmateriale, som endnu ikke har været brugt i de eksisterende 'Årgang 0'-afsnit, og klipper nogle helt nye programmer sammen.

- Vi har gemt alle de optagelser, der er blevet lavet siden 1999. Så i det kommende år vil jeg gennemgå meget af det. Men ikke det hele, for det ville tage mig halvandet år bare at se det igennem!, lyder det fra instruktøren.

Grenaa Sygehus akutklinik

Akutklinikker genåbner

Retten i Aarhus

Konen tog sin mand på fersk gerning - misbrugte steddatteren

20180728-135225-a_28mb.jpg

Universitet til udvekslingsstuderende: Genovervej om I vil afsted

minimumsnomeringer Asylgades Børnehus børnehave Skanderborg

Forslag: Gratis flyverdragter til alle pædagoger

Allan Jensen

playAllan forarget over prisstigning på drikkevarer til dement kone: Nu er der håb

Eva Secher Mathiasen

Corona har ramt danskerne på psyken