AGF-legende på eksklusiv liste med Neymar og Messi

Neymar scorede onsdag fire gange i Paris Saint-Germains 8-0-sejr over Dijon i den franske liga. Det sikrer ham en plads i historiebøgerne - sammen med tidligere AGF-keeper

Den ottende spiller med et 10-tal i L'Equipe

Den franske avis, der er blandt verdens største, uddelte torsdag topkarakter til verdensstjernen Neymar, efter PSG-angriberen onsdag bombede Dijon i sænk i 'Ligue 1', da han scorede til 4-0, 5-0, 6-0 og 8-0 - og desuden lagde op til to andre mål.

Neymar var i en klasse for sig - også på karakterskalaen.
Neymar var i en klasse for sig - også på karakterskalaen. Foto: L'Equipe

Og det er altså kun ottende gang i historien, at topkarakteren 10 bliver fundet frem af det anerkendte medie - en af de øvrige gange var til en dansker.

AGF-legende med på listen

Mere bemærkelsesværdigt, set med danske fodboldbriller, er det nemlig, at den tidligere AGF-legende Lars Windfeld også er at finde på listen med de andre stjerner. Karaktererne bliver nemlig også uddelt i udvalgte internationale kampe.

I 1997 havde AGF kvalificeret sig til UEFA Cuppen, hvor de havde spillet 2-2 på hjemmebane i første kamp mod franske Nantes. I returkampen, foran 15.000 tilskuere på Stade de la Beaujoire, formåede Lars Windfeld at holde buret rent i det, som bliver beskrevet som en af hans bedste AGF-kampe nogensinde.

Da Torben Piechnik samtidig scorede kampens eneste mål, gik AGF videre, og Windfeld sikrede sig samtidig en plads på L'Equipes historisk 10-talsliste, som indeholder stjernenavne som Lionel Messi (2010 og 2012) og Robert Lewandowski (2013).

Nantes faldt over et es, var beskrivelsen dengang af den danske målmand, mens hovedpersonen selv var ovenud lykkelig:

Spillere med karakteren 10 i L'Equipe

- Jeg har aldrig før prøvet noget lignende. Alt lykkedes. Det var som om, jeg i aften havde alt det held, der findes på jorden, sagde Lars Windfeld, ifølge Århus Stiftstidende, den 30. september 1997 efter kampen.

AGF-legenden blev i 1995 tildelt 'Det gyldne bur', der er kåringen af årets bedste målmand i dansk fodbold. Desuden husker de fleste fodboldelskere ham nok for et exceptionelt udspark, der resulterede i en scoring, fordi Lars Høgh i OB-målet blev snydt af boldens opspring.

IMG_Parkour224

play Moumen hopper fra mur til mur - lader sig ikke styre af usynlige regler

lægehelkiopter akuthelikopter helikopter

Person fløjet på hospitalet efter frontalt sammenstød

regn regnvejr

play Kraftig torden har på ny kurs mod Danmark

politibil

Ungt kærestepar i slagsmål: Pludselig gik de amok på politiet

20200925-111922-L-1920x1280we

play Regnen vælter ned over Østjylland

elledning ledning el elektricitet strøm elmast

20.000 ramt af strømafbrydelse søndag morgen

Dagens mest læste