AGF jubler trods nederlag: - Dét her overskygger alt

En mindre skuffelse var til at spore i AGF-lejren efter nederlaget til Brøndby, men følelsen blev hurtigt vendt til stolthed efter fansenes hyldest.

AGF tabte sidste kamp i mesterskabsspillet med 0-1 til Brøndby, og for en stund stod hjemmeholdets spillere med triste ansigter og hænderne i siden.

Nederlaget betød, at DM-sølvmedaljerne og en garanteret plads i europæisk fodbold endte i Hovedstaden, hvor FCK dog havde klaret tingene selv ved at slå FC Nordsjælland på hjemmebane.

Der gik da heller ikke mange øjeblikke på Ceres Park i Aarhus, før spillerne mødtes i en rundkreds og hurtigt blev enige om, at bronzemedaljerne - og de første DM-medaljer til AGF i 23 år - skulle fejres. Og var spillerne det mindste i tvivl, skulle de bare kigge rundt, hvor fansene rejste sig og hyldede deres helte på banen.

En kæmpe fejring, der var en guldfest værdig. Hvilket også blev anerkendt af AGF-topscorer Patrick Mortensen.

quote Det har været en vanvittig sæson på alle mulige måder.

Jacob Nielsen, administrerende direktør i AGF

- Jeg er glad for bronzemedaljerne og pissehamrende stolt. Vores fans har fortjent det her så meget. De har ventet på det i 23 år, så jeg er ikke skuffet, men pavestolt.

- Det var en speciel kamp, men det var også vigtigt, at vi huskede at nyde det. Det er specielt og sjældent, det sker. Og det synes jeg også, vi gjorde. Brøndby gjorde det godt og gjorde det svært for os, så det er lidt en flad fornemmelse at have tabt. Men dét her overskygger alt (fansenes hyldest, red.). Det er fantastisk at være GF-spiller for tiden, sagde Patrick Mortensen til TV 2 SPORT under hyldesten.

Glade AGF-spillere med bronzemedaljer om halsen.
Glade AGF-spillere med bronzemedaljer om halsen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

AGF-direktør: - En vanvittig sæson

Også på chefgangene var der tilfredshed at spore. Selvom den første beskrivelse var "en lidt mærkelig fornemmelse", så overskyggede DM-medaljerne alt.

- Der er alligevel en vis form for stolthed i forhold til det, der er blevet præsteret. Det har været en vanvittig sæson på alle mulige måder. Så en skuffelse, men samtidig må vi også rose alle omkring AGF. Det har været fantastisk, sagde administrerende AGF-direktør Jacob Nielsen.

Hvad siger du til modtagelsen? Selvom spillerne taber 0-1 til Brøndby, er folk blevet på stadion for at hylde dem.

- Det fortæller noget om den sult, der har været efter så mange års tørke. Det er fuldt fortjent, og det har spillerne og staben fortjent. Det er flot.

Lyngby og Esbjerg havde dårlige sæsoner, efter de vandt bronze. Hvad taler for, AGF ikke får en dårlig sæson næste år?

- Det gør, at de andre har lært os det. Vi skal være ydmyge og ikke mindst arbejde hårdt, og så synes jeg også, vi har kvalitet i truppen. Og så venter der 'PC' (sportschef Peter Christiansen, red.) et kæmpe arbejde. Hvis han kan gøre det ligeså godt som i de foregående transfervinduer, så bør vi kunne være med i top seks, slog Jacob Nielsen fast.

AGF har med tredjepladsen en enkelt kamp tilbage i sæsonen, når OB onsdag venter på hjemmebane i finalekampen om den sidste plads i Europa League-kvalifikationen til næste sæson.

- Nu skal vi lige nyde det et øjeblik, men i morgen så skal vi se frem mod OB-kampen på onsdag. Det bliver en fed kamp, og jeg glæder mig, sluttede det fra Patrick Mortensen.