29-årig sendte særlig hilsen til sygeplejersker

Mange danskere har sendt personlinge hilsner til sygeplejersker i hele landet. Faget har fået mere anerkendelse, vurderer ekspert.

Influencer Line Hoffmeyer sad mandag aften hjemme i sin stue, da statsminister Mette Frederiksen (S) endnu en gang appellerede til, at sundhedspersonalet skulle levere en ekstra indsats.

Det fik 29-årige Line Hoffmeyer til at reagere.

Da hun tirsdag var på vej til hjerteafdelingen på Aarhus Universitetshospital, lagde hun et foto op på Instagram af kage - med et håndskrevet kort med en kærlig hilsen til afdelingens sygeplejersker:

"Kære dygtige, dejlige sygeplejersker! Kage er måske en ringe trøst ovenpå pressemødet i går, og det er ikke ment som endnu et honninghjerte. Mere en stor tak", stod der i opslaget, som sidenhen har fået mere end 10.000 likes og 230 kommentarer med varme hilsner.

- Det er vigtigt for mig, at de ved, hvor stor pris jeg sætter på dem, fortæller Line Hoffmeyer, der er influencer, i ‘Go’ morgen Danmark’.

Og Line Hoffmeyer er blot en af mange danskere, som har været ude at takke sundhedspersonalet efter statsministerens udmelding. Blandt andet har flere end 350 danskere skrevet ind med anekdoter og hilsner på 'Go’ morgen Danmarks’ facebookside.

Ditte Jensen og 350 andre har delt en hilsen på 'Go' morgen Danmarks' facebookside.
Ditte Jensen og 350 andre har delt en hilsen på 'Go' morgen Danmarks' facebookside. Foto: TV 2

Sygeplejerske rørt over hilsner

Det seneste halvandet år har budt på ekstraordinære begivenheder, der har sat landets sygeplejersker og sundhedsvæsenet under pres.

Først med covid-19 og efterfølgende en to måneder lang sygeplejerskestrejke, som endte med et regeringsindgreb.

Kathrine Juhl Hansen er sygeplejerske på Regionshospitalet i Herning og er en af de mange sygeplejerske, der mærket travlheden på hospitalsgangene.

Som mange andre sygeplejersker blev hun provokeret af statsministerens udmelding mandag aften.

- Vi gør en ekstra, ekstra, ekstra indsats allerede, så jeg kan have lidt svært ved at finde noget ekstra, lyder det fra Kathrine Juhl Hansen.

Derfor er hun også meget rørt og taknemmelig over de hilsner, sygeplejerskerne har modtaget efter mandagens pressemøde.

Inger-Marie Nielsen er en af de 350 danskere, der har skrevet en personlig hilsen til de ansatte i sundhedsvæsenet.
Inger-Marie Nielsen er en af de 350 danskere, der har skrevet en personlig hilsen til de ansatte i sundhedsvæsenet. Foto: TV 2
Kathrine Juhl Hansen (th.) husker særligt en episode, hvor hun fik en anerkendende hilsen. Under en udskrivelse kom en far og sagde, at han var overbevist om, at sygeplejersker har et ekstra hjertekammer.
Kathrine Juhl Hansen (th.) husker særligt en episode, hvor hun fik en anerkendende hilsen. Under en udskrivelse kom en far og sagde, at han var overbevist om, at sygeplejersker har et ekstra hjertekammer. Foto: TV 2

Kathrine Juhl Hansen har oplevet, at hun og hendes kollegaer har fået mere anerkendelse for det arbejde, de laver, efter covid-19.

På hendes afdeling, neonatalt sengeafsnit på Regionshospitalet i Herning, modtager de ofte rosende ord eller blomster.

- Det giver hverken mere i løn eller bedre arbejdsvilkår, men det giver lysten til at stå op hver dag og gøre en forskel for de her patienter, lyder det.

Lene Mortensen er en af dem, der har delt en hilsen på Facebook.
Lene Mortensen er en af dem, der har delt en hilsen på Facebook. Foto: TV 2

Ekspert: De har fået mere respekt

Det er ikke kun Kathrine Juhl Hansen, der oplever, at sygeplejerskerne får mere anerkendelse.

Sygeplejefaget er generelt et agtet job, men sygeplejerskerne har opnået en større popularitet blandt danskerne efter covid-19.

Det vurderer Helge Hvid, der er professor emeritus i arbejdslivsstudier på Roskilde Universitet, RUC.

- Jeg er overbevist om, at der er opstået meget mere respekt for sygeplejerskernes arbejde. De har ydet en særlig indsats og har været med til at opretholde dagligdagen på trods af de udfordringer, coronakrisen medførte, siger han.

Det gælder ikke kun sygeplejerskerne. Flere faggrupper har opnået større anerkendelse – for eksempel lærere og pædagoger, lyder det.

Influencer: De fortjener et tak

For Line Hoffmeyer har sygeplejerskerne i den grad gjort en forskel.

Hun er hjertepatient og er kommet på hjerteafdelingen i Skejby, siden hun var i teenager, fortæller hun i ‘Go’ morgen Danmark’.

I al den tid har sygeplejerskerne hjulpet hende gennem de hårde forløb med deres omsorgsfuldhed, professionalisme og gode humør.

Derfor mener Line Hoffmeyer, at de fortjener en særlig anerkendelse af danskerne.

- Det betyder helt vildt meget. De viser mig så meget omsorg, så vil jeg jo også gerne på en eller anden måde vise dem omsorg, og det føles jo lidt fattigt med et kort og en kage, men det er jo det, man kan gøre, lyder det fra den 29-årige influencer.