Yderligere mandskab sendes til Endelave efter olieudslip

Mandag morgen sender Sydøstjyllands Brandvæsen yderligere mandskab til Endelave for at være klar til at gå i aktion, hvis der er flydt olie ind på øen

Billede fra As Vig søndag formiddag. Foto: Politiet

Det er et portugisisk containerskib Victoria, der er gået på grund nordøst for Fyns Hoved. Positionen er markeret med den røde ring på dette kort fra MarineTraffic.

1 af 2

I samarbejde med TV SYD

Hele weekenden har miljøskibe og helikoptere holdt øje med, om det portugisiske containerskib Victoria, som fredag gik på grund ved Fyns Hoved, har haft olieudslip. 

Der er fundet olierester på strandene ved blandt andet Endelave og As Vig.

Læs også Olie skyllet op på østjyske strande: Forsvaret følger situationen

Derfor sendte Sydøstjyllands Brandvæsen allerede søndag otte mand til Endelave for at holde øjn med udviklingen. 

Mandag morgen er yderligere seks mand sendt afsted til øen. 

Containerskibet Victoria (her på et tidligere foto) ligger lørdag morgen nordøst for Fyns Hoved.  Foto: Jack Fiztgerald / MarineTraffic.com/TV 2

- Vi gør det for at være på den sikre side. Da det er mørkt, kan vi endnu ikke se, om der er kommet olie ind på standene, men vi vil være klar til at gå i aktion, hvis det viser sig at være tilfældet, siger Dennis Ottosen, direktør ved Sydøstjyllands Brandvæsen, til TV SYD. 

Det portugisiske containerskib Victoria er 179 meter langt og var på vej Frederikshavn til Fredericia, da det fredag aften gik på grund.