Vindmøllerne får lov at blive på motorvejene sommeren over

Det bliver ikke i denne sommer, at vindmølletransporterne kommer væk fra motorvejen i myldretiderne i Østjylland. Vejdirektoratet udskyder nu indførelsen af spærretider

I samarbejde med TV SYD

Det var ellers planen, at danske særtransportvirksomheder fra 1. juli skulle indrette sig efter nye regler om periodiske spærretider i myldretidstrafikken på en række motorvejsstrækninger blandt andet i Østjylland fra Hadsten og mod syd - men det er nu udskudt til 1. oktober 2017.

Det er en konsekvens af et politisk ønske om spærretid for særtransporter med en længde på 50 meter eller derover på en række motorvejsstrækninger i Østjylland, i Trekantsområdet og på Fyn. Det er især de mange lange vindmølletransporter, der tænkes på.

Læs også Politikere: Der skal kigges på vindmølletransporterne

Spærretiden vil omfatte strækninger på motorvejene E45 og E20 mellem Hadsten, Kolding og Odense. Der vil være kørselsforbud for særtransporter i myldretiden kl. 6-9 og 15-18 - men altså først med virkning fra efteråret.

Det er problemer med at få færdiggjort to nye rastepladser for at sikre, at særtransporterne kan holde ind. De to særrastepladser bliver indrettet dels på Midtsjælland ved Kværkeby, dels i Sønderjylland ved Frøslev. De får hver tre pladser, som reserveres til særtransporter og deres følgebiler.

Kværkeby øst for Ringsted er egentlig en nedlagt rasteplads, mens man på Frøslev Ø inddrager nogle ubenyttede arealer.

I samarbejde med TV SYD