Ung kokkeelev vinder pris: - Kartoflen får ikke nok kærlighed længere

Kokkeelev Marie Ipsen fra Horsens kunne søndag kalde sig vinder af den fornemme Kartoffelpris.

Kokkeelev Marie Ipsen fra Café Gran i Horsens vandt prisen sammen med sin kæreste Bjarke Jeppesen. Foto: Christian Kallenbach, TV SYD

I samarbejde med TV SYD

Det var kartoflen, der havde den absolutte hovedrolle i dag i Vejle.

Otte kokke kæmpede om at vinde Kartoffelprisen 2019. Det gælder om at tilberede den bedste tre-retters menu med kartoffel som hovedbestanddel i hver ret.

Læs også Ny madautomat med lasagne og sandwich hitter på forsorgshjem

- Kartoflen er et udskældt produkt. Den bliver erstattet alt for meget af ris og pasta, siger Per Mandrup, som er daglig leder af Culinary Institute by VejleErhverv, som afholder konkurrencen.

Målet med kartoffelprisen er at få kartoflen tilbage på menukortet. En mission, som flere bakker op om – blandt andet Kartoffelafgiftsfonden, som er hovedsponsor af konkurrencen, og Danmarks Kartoffel Råd.

Kartofler skal udgøre mindst 60 pct. af hver ret i konkurrence. Foto: Christian Kallenbach, TV SYD

Vinder fra Horsens

Det er tredje gang, at prisen uddeles. I år blev vinderne kæresteparret Marie Ipsen, som er kokkeelev på Café Gran i Horsens, og Bjarke Jeppesen, som er kok på Hotel Hesselet i Nyborg.

De kartoffelglade par ser begge et stort potentiale i den gamle grøntsag.

Kartoflen er en grøntsag, der ikke får helt nok kærlighed længere.

Marie Ipsen, kokkeelev, Horsens

- Kartoflen er en grøntsag, der ikke får helt nok kærlighed længere. Derfor er det en sjov udfordring at give den en helt masse opmærksomhed og lege med dens smage og evner. Den har jo sindssygt mange evner, siger Marie Ipsen.

Med titlen som vinder fulgte også et rejselegat på 20.000 kroner.