Tyveknægt udgiver sig for at være håndværker

Fyringssæsonen er ved at indfinde sig. Det udnytter en tyv i Horsens til at komme indenfor hos ældre under påskud at skulle tilse lejlighedens radiatorer

I tre tilfælde har en tyv forsøgt at komme ind under påskud af at være håndværker i Horsens. Foto: Henning Bagger

Tre forsøg på tricktyverier i lejligheder i Horsens, hvor tyven forsøgte at komme ind under påskud af at være en håndværker, som skulle tilse lejlighedens radiatorer, får nu Sydøstjyllands Politi til at advare byens ældre.

En ældre dame i et boligselskab i Horsens fik besøg af en mand, som ville se på lejlighedens radiatorer.

Læs også Bølge af tricktyverier: Tyv tilbød 97-årig hjælp med rollator

Tyveri hos beboer

Manden, som hun beskriver som udlænding, forsøgte at presse sig forbi hende og ind ad døren, men han blev afvist, idet hun skubbede ham ud på trappeopgangen igen, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Politiet mener, at den samme mand derefter forsøgte sig to steder i et andet boligselskab, igen under påskud af, at han skulle ordne noget ved lejlighedens radiatorer. Hos den ene beboer blev der begået tyveri.

Læs også Stor bronze-skulptur stjålet: Tror ikke den bliver set igen

Luk ingen ind

- Vi vil gerne advare imod, at man lukker nogen ind i sit hus eller lejlighed, hvis man ikke direkte har bestilt en håndværker, siger Andreas Bryld Hansen, der er vicepolitiinspektør og leder af Patruljecenter Nord i Sydøstjyllands Politi.

Vicepolitiinspektør Andreas Bryld Hansen understreger, at politiet er på sagen og arbejder på at få fat i gerningsmanden.