Tre indbrud på en uge: Blå Kors må tyverisikre

Det seneste år har Blå Kors været plaget af indbrud – senest i Horsens. Nu må hjælpeorganisationen bruge 30.000 kroner af de penge, der egentlig var til socialt udsatte, til at sikre butikken mod indbrud

02:28

I Blå Kors butikken i Horsens har man i den seneste uge oplevet indbrud hele tre gange - og nu har man været tvunget til at bruge 30.000 kroner på at sikre butikken mod indbrud. Penge der istedet kunne have været brugt på hjælpearbejde

I samarbejde med TV SYD

Blå Kors butikker har haft besøg af tyveknægte i både Esbjerg, Kolding, Tønder, Haderslev og senest i Horsens, der natten til mandag havde det tredje indbrud på en uge.

- Først ødelagde de vores videoovervågning og vores nøglesystem, så de natten efter kunne låse sig ind i butikken, fortæller Carl Haubjerg, der er frivillig leder på Blå Kors’ genbrugsbutik i Horsens.

Læs også Bølge af tricktyverier: Tyv tilbød 97-årig hjælp med rollator

Sidste weekend måtte han tre gange konstatere, at der havde været indbrud. Det er tilsyneladende de samme tyve, der har været på besøg flere gange. Det viser videoovervågningen, inden den blev ødelagt. 

- Vi går og laver et frivilligt arbejde, og så kommer der sådan nogle karle og hugger det fra os. Det er meget negativt, at folk kommer og stjæler det, vi har fået foræret. 

Læs også Politiker chokeret og rasende efter skulptur-tyveri

Butikken har nu skiftet låse og fået mere videoovervågning. Det koster cirka 30.000 kroner, som ellers kunne være brugt på socialt udsatte. 

- Vi er her jo for at tjene penge til Blå kors, så de kan hjælpe dem, der har brug for det, siger Carl Haubjerg. 

Læs også Gik efter den store gevinst: Anholdt for tricktyveri

Ragnhild Andersson, der arbejder som frivillig i butikken, kan ikke forstå, at nogen vil stjæle genbrugsting.

- Jeg forstår ikke, at man vil gøre sig til tyv for det, siger hun til TV SYD. 

Læs også Nyt springcenter plaget af tyverier: Stor indgangsport er væk

Carl Haubjerg har en opfordring til tyvene:

- De skal få sig et frivilligt arbejde og hjælpe nogen i stedet for at ødelægge det for andre.