Trafikanter raser over rød asfaltstribe - giver stenslag

På fjerde måned klager bilister på hovedvejen mellem Hedensted og Horsens over, at løse sten fra en rød asfaltstribe laver ridser og stenslag i deres biler. Stribe skulle ellers skabe større trafiksikkerhed ved overhalinger

Den mere end 10 kilometer lange vejstrækning mellem Hedensted og Horsens fik ny asfaltbelægning i slutningen af juni måned - og lige siden har en strøm af trafikanter beklaget sig over ridser i bilens lak og stenslag i ruderne.

Først affærdigede Hedensted Kommune klagerne med, at problemet med stenslag og løse sten ville stoppe efterhånden, som stenene blev kørt fast i asfalten.

Kommunen erkender problemer

Efter mere end tre måneder med fortsatte klager erkender Hedensted Kommune nu på sin hjemmeside, at der er store problemer med den røde stribe.

Oprindeligt ville kommunen gerne have gjort strækningen mellem Hedensted og Horsens tresporet, så vejen vekslede mellem et og to spor, men det er vejen ikke bred nok til.

Derfor blev der anlagt helleanlæg og svingbaner på de steder, hvor større veje støder til den meget befærdede rute 170.

Entreprenør sat på sagen

Nu beklager Hedensted Kommune de gener, som asfalten har givet og håber på en snarlig løsning. Kommunen har lavet en grundig inspektion af strækningen og kan konstatere, at stenbelægningen er slidt løs flere steder og ikke ser ud til at være lagt efter forskrifterne.

Entreprenøren er sat på sagen igen og bedt om at komme med deres forklaring og bud på en løsning.

Fredag sætter kommunen advarselsskilte om risiko for stenslag på vejen. Strækningen vil også helt ekstraordinært blive fejet en gang om ugen til problemet er løst.

Hedensted Kommune opfordrer også til, at trafikanter, der oplever eller har oplevet stenslag, til at melde det dels til eget forsikringsselskab og dels til kommunens forsikring.

AGF-Sønderjyske

Østergaard: Stadion-forsøg skal afsløre kviktestens pålidelighed

Billede 23.02.2021 kl. 18.12

Nyt håb for Sandra: Kan måske blive i Danmark alligevel

Laura Thomsen Luxury

Butiksejer lod kunder bytte julegaver under nedlukning: Torsdag kom han godt fra start i retssagen

20141104-103344-2-1920x1280we

play Havbrugsejer beskyldes for massiv forurening - nu begynder retsagen

Magnus Heunicke

Eksperter regner på større genåbning

Smukfest bøgeskoven

Festivaler kritiserer minister: Det giver ikke mening at planlægge forsigtigt