Slut med rygepauser for Region Midtjyllands kontorpersonale

Hvis direktionen i Region Midtjylland får sin vilje, er det snart helt slut med rygepauser i arbejdstiden for regionens ansatte

I praksis er Region Midtjylland i dag komplet røgfri de fleste steder.

De ansatte i psykiatrien og på hospitalerne må eksempelvis ikke tænde sig en smøg, mens de er på arbejde. Heller ikke i pauserne - og heller ikke, hvis de går uden for matriklen.

quote Jeg synes, vi skal lade være med at lave alle de her regler for personalet. Vi er voksne mennesker. Vi kan godt selv administrere vores egen sundhed.

Ole Echers, næstfmd., medarbejderne i administrationen, Region Midtjylland

Indtil nu har der dog været mulighed for at få en dispensation som medarbejdergruppe. 

Sådan en har de administrative medarbejdere i regionshusene. De må stadig ryge på bestemte tidspunkter, men det kan også være slut for dem, hvis forretningsudvalget beslutter, om de vil ændre på Regionens rygepolitik og helt forbyde cigaretter i arbejdstiden.

- Jeg synes, vi skal lade være med at lave alle de her regler for personalet. Vi er voksne mennesker. Vi kan godt selv administrere vores egen sundhed, siger Ole Echers, der er næstformand for medarbejderne i administrationen i Region Midtjylland

Det er altså i morgen tirsdag, forretningsudvalget beslutter, om de vil ændre på regionens rygepolitik og helt forbyde cigaretter i arbejdstiden.

quote På den ene side, så burde der være de samme regler for alle vores medarbejdere, på den anden side skal vi også finde en balance, som gør, at vi ikke blander os alt for meget i vores medarbejderes privatliv, og som så samtidig tager hensyn til andre personer.

Anders Kühnau, medl. Forretningsudvalget, Region Midtjylland, Soc.dem.

- På den ene side, så burde der være de samme regler for alle vores medarbejdere, på den anden side skal vi også finde en balance, som gør, at vi ikke blander os alt for meget i vores medarbejderes privatliv, og som så samtidig tager hensyn til andre personer, siger Anders Kühnau, (S), medl. Forretningsudvalget, Region Midtjylland

20210224-202114-L-1920x1279we

SSI: Det går bedre med smittetallene end ventet

Grafik 1000 sure sygeplejersker Still

play Ulige løn for kvinder skyldes 50 år gammel lov

IMG_3373

play Line er træt af ulige løn: 10.600 sygeplejersker har skrevet under

080321 Mænd i børnehaven VTR 1930 Still 2

Thomas er pædagog: Nu skal han have flere mandlige kolleger

sygeplejerske

Enhedslisten vil have langsigtet plan for ligeløn

Grenaa-Anholt Færgefart

Anholtfærgen frigiver flere billetter