Retsag er i gang: Ridelærer tiltalt for at krænke teenagere

En 58-årig ridelærer er tiltalt for over en længere periode at have sendt seksuelt krænkende sms'er til to unge kvinder på 17 og 18 år, samt for gentagne gange at have befamlet den ene

Retssagen begynder ved Retten i Horsens torsdag. Den anklagede ridelærer er tiltalt efter straffelovens §232 om blufærdighedskrænkelse, og kan straffes med bøde eller indtil fire års fængsel. Foto: Jens Nørgaard Larsen - Ritzau Scanpix

I samarbejde med TV SYD

Torsdag begynder retssagen med en 58-årig ridelærer, som er tiltalt for at sende krænkende sms'er og blufærdighedskrænke to unge kvinder på nu 17 og 18 år på en rideskole ved Horsens.

Læs også Hvad gør vi med de mange demente? Flere løsninger i spil

TV SYD har fået aktindsigt i anklageskriftet mod den 58-årige ridelærer, og her fremgår det, at ridelæreren er tiltalt for at have forfulgt den ene unge kvinde i en periode på to år - fra september 2015 og frem til 21. september 2017 - med gentagne befølinger på brysterne og bagdelen, ved at kysse hende på kinden og ved siden af munden, samt ved at sende en byge af sms'er med seksuelt indhold.

Den anden unge kvinde er blevet forfulgt af den 58-årige i et halvt år - mellem 21. marts 2017 til 21. september 2017.

Også hun er blevet udsat for 'stalking' af ridelæreren med lumre sms'er med seksuelt indhold. Således skrev han blandt andet den 7. marts 2017: - "Hvis du vil tjene lidt penge, skal du bare komme og være lidt sød ved mig på fredag."

Læs også Nicole trænede sig ud af depression: Nu hjælper hun andre unge

Den 23. maj 2017 skrev den tiltalte til den 17-årige: - "Glæder mig til at få lov", "Har meget mere erfaring end alle de unge lømler, du vil ikke fortryde det, det lover jeg."

Retssagen begynder ved Retten i Horsens torsdag. Den anklagede ridelærer er tiltalt efter straffelovens §232 om blufærdighedskrænkelse, og kan straffes med bøde eller indtil fire års fængsel.

TV SYD følger sagen.