På tværs af religion: Studerende vil beholde deres bederum

Både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne vil af med dem. Bederummene på de danske uddannelser. Men på VIA UC i Horsens er de studerende glade for rummet

Der er helt stille i bederummet på professionshøjskolen VIA Univesity College i Horsens. Den tyske studerende Leona Berengo er en af de elever, der bruger rummet.

- Det er et sted , hvor jeg har ro, og hvor mennesker respekterer roen, siger hun til TV SYD.

Hun er ikke religiøs, men bederummet er et sted, hvor hun kan få en pause fra larmen på skolen.

- Nogle gange bliver mit liv meget hektisk her. Jeg snakker med mange mennesker, og så har jeg lige brug for at have tid for at klare mine tanker. 

I sidste uge meddelte både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne, at de vil afskaffe bederum på uddannelsesinstitutionerne. Den holdning bakkes også op lokalt, hvor DF'eren Claus Kvist Hansen mener, at religion er en privat ting, der ikke skal være en del af skolen, uanset hvad man tror på. Det fortæller han til Horsens Folkeblad.

Hos VIA i Horsens har bederummet været til rådighed siden 2011, hvor det flittigt er blevet brugt af skolens elever. Derfor er De Studerendes Råd på VIA i Horsens i mod politikernes forslag.

quote For mig er det et sted, hvor man kan være sig selv, og det er lige meget, om du er muslimsk, eller katolsk, eller evangelisk eller ikke religiøs.

Leona Berengo, tysk studerende, VIA UC Horsens

- Vi er så mange forskellige mennesker her, og der skal der være mulighed for, at vi kan værne om forskellighederne. Religion fylder meget i folks hverdag. Hvis man fjerner det, fjerner man også dialogen om, hvorfor vi er forskellige, og hvad kan vi få ud af at være forskellige, siger Chris Aamann Jensen fra De Studerendes Råd i Horsens til TV SYD.

Der går elever fra 50-60 forskellige nationer på skolen, og det er især de internationale studerende, der bruger rummet.

- Jeg synes, det er vigtigt at have et sted, hvor jeg kan gå hen og finde ro, siger Tibor Fexete, der er fra Ungang, til TV SYD. 

Og selvom man ikke deler religion, kan de studerende godt dele bederum. 

- Tibor er baptist, jeg er katolik. Der er muslimer og en masse andre fra forskellige religioner. Men vi bruger det samme rum, og vi har aldrig haft problemer med det, siger Àkos Faddi, der også kommer fra Ungarn, til TV SYD. 

Leona Berengo oplever også, at de studerende er gode til at enes om bederummet.

- For mig er det et sted, hvor man kan være sig selv, og det er lige meget, om du er muslimsk, eller katolsk, eller evangelisk eller ikke religiøs, siger hun. 

skorsten røg brændeovn luftforurening forurening

play Søndag træder nye regler i kraft: Køber du hus skal du udskifte eller skrotte gamle brændeovne

Anne Marie Rindom

Horsenspige scorer guld ved OL

coronapas

Så blev det 1. august: Disse restriktioner udfases

60_percent

play Østjysk ulveforsker begejstret: Tre ulvehvalpe født

Trafikulykke Grenåvej

Efter bil landede på to andre biler: Bilist sigtet for narkokørsel

Mørke skyer nær villakvarter

play Kælder oversvømmet tre gange: Nu forbereder Klaus sig på nye skybrud

Dagens mest læste