Opsvinget mærkes: Horsens bygger i hele påsken

Her i påsken betyder en genopblusning af tidligere tiders byggeudstillinger. I Horsens er otte byggefirmaer gået sammen om "Horsens Bygger"

Her er det et udstillingshus fra Milton Huse på Horsens Bygger, der åbner skærtorsdag. Foto: Milton Huse

I samarbejde med TV SYD

Otte byggefirmaer viser hver sit hus frem til byggeudstillingen Horsens Bygger i Bygholm Bakke.

De otte udstillede huse ligger i den del af Bygholm Bakker, der hedder Normannshave.

Udstillingen rummer huse fra byggefirmaerne Egebæk Byg, Eurodan Huse, Finn Mortensen Huse, Huscompagniet, Hybel, Menzer & Kristensen, Milton Huse og Vesterbo Huse.

Læs også Liste: Sådan udvikler boligpriserne sig i din kommune

De otte udstillingshuse er på mellem 160 og 200 kvadratmeter.

I dag har folk langt mere mod på at bygge nyt hus end for fem år siden.

Alex Mandrup Poulsen, ejendomsmægler

Horsens Bygger blev sat i bero i forbindelse med finanskrisen for snart 10 år siden, men blev genoplivet i 2012 og finder nu sted for femte år i træk.

- I dag har folk langt mere mod på at bygge nyt hus end for fem år siden, siger en af arrangørerne af "Horsens Bygger",  ejendomsmægler Alex Mandrup Poulsen fra EDC i Horsens til TV SYD.

Arrangørerne forventer op mod 25.000 gæster fra hele landet til byggeudstillingen, inden lukker til efteråret . Mange tager til Horsens i påsken for at se på nye huse og få ideer til deres eget byggeri. 

Læs også Byggeri efter babyboom: Daginstitutioner udvides for millioner

Årets udstilling af huse finder sted i den del af Bygholm Bakker, som hedder Normandshave. Det er en kommunal udstykning med 24 grunde, inklusive de otte grunde med hvert sit udstillingshus.

De otte deltagendecbyggefirmaer har hver købt yderligere én grund i Normanshave, mens Horsens Kommune har sat  de sidste otte grunde til salg i påsken.