Øjenvidne til skilte-ulykke: Det kunne have været min datter

En ældre mand døde mandag af kvæstelser, efter et skilt væltede ned over ham. Camilla Wied var vidne, og oplevelsen sidder stadig i hende

02:46

I samarbejde med TV SYD

Det, der skulle have været en hyggelig tur til Horsens for Camilla Wied og hendes familie - blev ændret på et splitsekund. Da de gik på Søndergade, valgte hun at gå i forvejen for at stille sig i kø ved bageren, da der kom et ordenligt vindstød.

Et skilt væltede lørdag ned over en 81-årig mand på gågaden i Horsens. Manden er siden død af sin kvæstelser i forbindelse med ulykken.

- Jeg kan se, at der er et skilt, der bevæger sig. Det får mig til at dreje hovedet, og så ser jeg den ældre herre, som står foran skiltet, da det vælter ned over ham. Jeg hører ham udbryde et ”nej” i det det sker, siger Camilla Wied til TV SYD.

Læs også Ældre mand dræbt af kommunal udstillingskasse

Hun skynder sig at løbe over til manden og forsøger at løfte skiltet væk, mens hun råber på hjælp. Hendes familie og andre mennesker på gaden iler til stedet og får løftet skiltet væk fra manden.

Datteren så blodet flyde

Det er først, da skiltet blev løftet, og Camilla Wied selv gav slip, at hun opdager datteren stå lige ved siden af. Derefter er det eneste, der gik gennem hendes hoved at få hendes 3-årige datter og de andre børn væk fra stedet.

Det bløder kraftigt fra hans hoved, da vi løfter skiltet.

Camilla Wied, øjenvidne

- De når at se det samme, som jeg gjorde. Og det er, at det bløder kraftigt fra hans hoved, da vi løfter skiltet, siger Camilla Wied til TV SYD.

Hun kan høre og se, at der er mange som ringer 1-1-2, og der kommer også en sygeplejerske til stedet, som forsøgte at tage sig af manden. Allerede på dette tidspunkt havde Camilla Wied en fornemmelse af, at det var meget alvorligt.

Det kunne have været mig

Camilla Wied fik hurtigt taget sin lille datter med ind i et nærliggende center for at berolige hende og forklare, hvad det er, der er sket. Hun forklarer, at synet og lyden manden kom med i det, det skete, stadig hjemsøger hende. Hændelsen har også fået hende til at reflektere over, hvad der kunne være sket.

Læs også Info-stander væltede ned over 81-årig mand: Nu er han død

- Da jeg talte med politiet, tænkte jeg på, at de kunne have været mig. Havde jeg haft min datter i venstre hånd, så kunne det have været hende. Der var bare nogen, der havde bestemt, at det ikke skulle være os den dag, tænker jeg, siger Camilla Wied til TV SYD.

Den 81-årige mand døde mandag formiddag af sine kvæstelser efter ulykken. Både politi og kommune er ved at undersøge, hvordan tingene kunne gå, som de gjorde.

I videoen øverst i artiklen kan du se hele interviewet med et øjenvidne til den skilte-ulykke, der har kostet en 81-årig mand livet.