Nye oplysninger om hjemmerøveri der kostede 93-årig livet

Sydøstjyllands Politi efterforsker tirsdag flere henvendelser efter omtale af groft hjemmerøveri, der kostede 93-årig kvinde livet

Foto: Local Eyes

I samarbejde med TV SYD

Den 19. maj begik ukendte gerningsmænd et groft hjemmerøveri mod en 93-årige kvinde, der boede alene i eget hjem på Vibevej i Horsens. Hun døde en måned efter at sine kvæstelser. 

Mandag offentliggjorde politiet, at kvinden helt præcist døde den 20. juni 2017, formentlig som følge af de skader, hun fik ved røveriet. Samtidig udsendte de billeder af blandt andet lysestager og smykker, som blev stjålet. 

Læs også 93-årig kvinde død efter hjemmerøveri - nu håber politiet på hjælp

Det har givet politiet flere henvendelser fra folk, der mener at have informationer.

- Vi er i fuld gang med at efterforske disse oplysninger, som vi er meget glade for. Intet er for småt at give videre til os. Det kan give os den sidste brik, der leder os på sporet af gerningsmanden, siger politikommissær Jens Møller, Sydøstjyllands Politi, til TV SYD.

Under røveriet fik den 93-årige kvinde flere kvæstelser i hovedet, og derfor har det ikke været muligt at afhøre hende om det. Kvinden døde den 20. juni, formentlig som følge af de skader, hun fik ved røveriet. 

Læs også Hjemmerøveri: Mand truede sig til pengeskab

Politiet efterforsker lige nu sagen som et hjemmerøveri og afventer imens en endelig lægevurdering af årsagen til den 93-åriges død, og om der er en direkte sammenhæng med røveriet.

Når lægevurderingen foreligger vil politiet vurdere, om der er baggrund for også at sigte en røver for vold med døden til følge.