Nu bliver din færden i Horsens overvåget

Flere steder i Horsens bliver der sat sensorer op, som via WIFI-signalet i folks mobiltelefoner skal registrere, hvor folk de bevæger sig hen. Det skal målrette tilbud til turister

Foto: John Melin, TV SYD

I samarbejde med TV SYD

Kystlandet og CityHorsens vil nu være klogere på, hvordan turister bevæger sig rundt i Horsens, og hvilke attraktioner de besøger.

Det gør de ved hjælp af sensorer, som bliver sat op 28 forskellige steder i Horsens. Sensorerne er i stand til at opfange et signal fra mobiltelefoner, som de fleste folk bærer på sig, når de bevæger sig rundt.

Læs også Kampen for historisk kro fortsætter: 6.000 underskrifter afleveret

- Telefonen udsender en kode, som sensorerne går ind og opfanger. Så kan vi se, om en given person, der optræder ved fængslet på et senere tidspunkt er ude ved Den Genfundne Bro eller nede i byen, siger Helle Berthold Rosenberg, turistchef ved Kystlandet.

De indsamlede data skal forbedre og målrette tilbud til turister, handlende eller beboere.

Fængslet i Horsens er et af de steder, hvor der bliver sat sensorer op.

- Vi ved jo godt, at vi får en masse gæster, men vi er i tvivl om, om de er opmærksomme på alle de ting, der sker i Horsens. Derfor har vi valgt at sætte sensorene op, så vi kan se, om der er en sammenhæng mellem de forskellige steder, siger Helle Berthold Rosenberg.

Hun understreger, at oplysninger er anonymiserede, og at de ikke kan se, hvem der ejer telefonerne.

Læs også Data fra TDC's mobilnetværk kortlægger Aarhus-turisters færden

- Jeg har ingen interesse i at vide, om det er Hr. Hansen eller hvem pokker det er. Jeg vil bare gerne vide, om folk kommer fra A til B, og hvis de gør, er det jo dejligt. Ellers skal vi se, hvad vi kan gøre for at få dem derhen, siger turistchefen. 

Fængsel og 28 andre steder får sensor

I alt bliver der sat sensorer op 28 forskellige steder. Blandt andet på Kunstmuseet, Industrimuseet, Casa Arena og i Horsens midtby.

Du kan se mere om projektet i videoen herunder.

02:27

Flere steder i Horsens midtby, på museere og ved den genfundne bro er der sat sensorer op, som via wifi-signalet i folks mobiler registrerer, hvor de bevæger sig hen. Det er Kystlandet og CityHorsens som har valgt at tage sensoreren i brug - simpelthen for at finde ud af, hvordan folk bevæger sig rund og hvilke attraktioner, de besøger.

Luk video

Også på Fængslet bliver der sat et apparat op, og det ser direktør for Fængslet, Astrid Søes Poulsen, frem til.

- Vi vil gerne lære mere om vores publikum. Vi er en virksomhed som lever af at sælge gode spændende oplevelser, så jo mere vi ved om deres færden, jo bedre kan vi målrette vores tilbud til dem, siger Astrid Søen Poulsen til TV SYD.

Hun håber, at de kan forbedre nogle af de ture, fængslet arrangerer.

- Eksempelvis lancerer vi en kombi-tur, hvor man kan besøge Fængslet og Den Genfundne Bro. På den måde kæder vi gerne vore attraktion sammen med andre. Nu kan vi så få at se, om det er den rigtige kombination.