Middelalder-festival bag fængslets mure

Europæisk Middelalder Festival på Fængslet i Horsens er præget af, at det er 500 år siden Martin Luther skrev sine berømte 95 teser, som var med til at starte Reformationen

Europæisk Middelalder Festival har i år overskriften: Reformationen i Kød og Blod, som sætter et kraftig præg på programmet. Festivalen åbner fredag eftermiddag og varer lørdagen med.

Det giver sig bl.a. udslag i teaterforestillingen "Reformationen i Kød og Blod (Blade fra Luthers Bog)". En helt ny forestilling, som er blevet skrevet til festivalen.

Manden bag forestillingen er den prisbelønnede dramatiker Jokum Rohde, og stykket opføres af den lokale teaterskole Komediehuset.

Middelalderlig trykpresse

For børnene er der mulighed for at stifte bekendtskab med Luther, når de optrædende i Børneområdet og på Gøglerpladsen formidler reformationen igennem gak og løjer, eventyrligt dukketeater og musik.

De lidt ældre børn og unge har mulighed for at prøve kræfter med rollespil om reformationen, når jagten på Luthers Nøgle sætter ind.

På festivalpladsen kan du også opleve en rigtig middelalderlig trykpresse. Bogtrykkerkunsten var nemlig en af de vigtige grunde til, at Luthers teser spredtes i hele Europa.

Festival for femte gang

I år er det femte gang, at festivalen foregår på Fængslet og hele området omkring for en stund forvandles til et lille stykke middelalder.

Her kan man i år atter opleve den populære ridderturnering og møde middelaldergøglere, lytte til danseviser og ballader, og besøge de mange boder på pladsen. 

Få en hurtig rundtur på festivalpladsen her:

 

20_percent

play Video: Kæmpekran løfter 130 ton tag på plads

Lige nu
Museum Jorn

liveblog COVID-19 LIVE: Museum holder årets første fysiske udstilling

_DSC0615

Lig fundet i Brabrand Sø: Identificeret som forsvundet kvinde

corona vaccine

Ikke meget skal gå galt, før den nye vaccineplan skrider, vurderer analysevirksomhed

IMG_9055

Vil tælle alle landets edderfugle

Isabella og Moffe

VIDEO: Efter et år i isolation får Moffe endelig sin vaccine